Убивства та зґвалтування. Бойовик Кадирова оприлюднив цифри злочинів російських військових на Курщині

Убивства та зґвалтування. Бойовик Кадирова оприлюднив цифри злочинів російських військових на Курщині
Бойовик Кадирова зауважив, що бійці спецназу «Ахмат» нібито не здійснюють на Курщині військових злочинів
фото: Риа новости

Російська влада на офіційному рівні замовчує кількість злочинів, скоєних російськими військовими

Російські військові скоїли 187 злочинів у Курській області. Про це повідомив бойовик Кадирова, командир спецназу «Ахмат» Апті Алаудінов в інтерв'ю пропагандисту Максиму Калашнікову, передає «Агентство».

За словами Алаудінова, він дізнався про цю інформацію від начальника УМВС по Курській області Віктора Косарєва. Серед злочинів російських військових є вбивства та зґвалтування. При цьому нібито жодна з них не вчинена бійцями «Ахмата». Період, упродовж якого реєструвалися ці злочини, Алаудінов не назвав.

«Я зараз на Курскому напрямку. Я відразу ж сходив до начальника УМВС Курської області (Віктора Косарєва) і поставив йому в лоб питання: «Які у вас проблеми з «Ахматом» як тільки я сюди зайшов?». Він усміхнувся і сказав: «У нас на території скоєно 187 злочинів військовими. Це вбивства, зґвалтування, інше, інше. Жодного з цих злочинів не вчинили бійці підрозділу «Ахмат», – сказав Алаудінов.

Російська влада на офіційному рівні замовчує кількість злочинів, скоєних російськими військовими на Курщині. При цьому на камери відеоспостереження неодноразово потрапляли випадки мародерства з боку росіян.

Нагадаємо, через два з половиною місяці після початку Курської операції ЗСУ ворог визнає: бої на Курщині йому даються найтяжче. Про це заявив один із бойовиків Рамзана Кадирова, командир загону спецназу «Ахмат» із позивним Аїд. Зазначимо, що Курська операція ЗСУ розпочалася 6 серпня 2024 року.

Також під час обміну полоненими, який відбувся 18 жовтня, до Росії повернувся боєць спецпідрозділу «Ахмат» Акраман Масхабов. Він потрапив у полон у худі вартістю $2 тис.

До слова, Кремль встановив своїм військам нові дедлайни: до 1 лютого 2025 року - повернення повного контролю над Курською областю, бо до 15 жовтня вже не встигли. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: