Звірства окупантів у Бучі шокували міністерку закордонних справ Великої Британії

Звірства окупантів у Бучі шокували міністерку закордонних справ Великої Британії
Ліз Трасс заявила, що окупантів притягнуть до відповідальності
фото з відкритих джерел

Ліз Трасс заявила, що Велика Британія підтримає розслідування військових злочинів

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс приголомшена звірствами російських загарбників у Бучі та інших містах України. Про це вона написала у Twitter.

«Повідомлення про напади російських військ на невинних мирних жителів є огидними. Велика Британія співпрацює з іншими, щоб зібрати докази і підтримати розслідування військових злочинів міжнародним кримінальним судом. Винні будуть притягнуті до відповідальності», – написала Трасс.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що зібрала докази військових злочинів у місті Буча під Києвом, де у суботу було виявлено трупи людей у цивільному одязі.

Зокрема, правозахисники опитали жінку, яка була свідком того, як російські військові оточили групу з п'ятьох чоловіків та вбили одного з них пострілом у потилицю.

Як повідомлялося, у Бучі в братських могилах похоронено 287 мирних людей, яких вбили російські окупанти. Дві могили вирили у дворах мікрорайонів міста.

Нагадаємо, 31 березня українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та всю Бучанську громаду Київської області.

За даними Міноборони, станом на вечір 2 квітня вся Київська область звільнена від російських окупантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: