Морський експорт російської нафти скоротився до мінімуму за місяць – Bloomberg

Морський експорт російської нафти скоротився до мінімуму за місяць – Bloomberg
Росія зменшує відвантаження нафти
фото із відкритих джерел

Поставки нафти з Росії впали до мінімуму за місяць

Морський експорт російської нафти впав до мінімального значення майже місяць. Про це пише Bloomberg. За підрахунками агентства, середній рівень поставок російської нафти за чотири тижні, що закінчилися 1 вересня, впав до 3,16 млн. барелів на добу, скорочення склало 90 тис. барелів на день.

«Морський експорт нафти з Росії впав до найнижчого рівня майже за місяць, оскільки ремонтні роботи на єдиному морському родовищі країни в Арктиці, ймовірно, сприяли падінню поставок», – пишуть журналісти. 

Всього за тиждень до 1 вересня 29 танкерів завантажили 21,7 млн. барелів російської нафти. Обсяг знизився з 23,44 млн. барелів попереднього тижня. Щоденні морські потоки сирої нафти із Росії скоротилися приблизно на 250 тис. барелів, до 3,1 млн.

Постачання в Азію впали до 2,96 млн барелів на день, що приблизно на 9% нижче за середній рівень, зафіксований у квітні. На танкери, які прямували до Китаю, завантажувалося близько 1,19 млн. барелів на добу, в Індію – 1,66 млн.

Експорт російської нафти до країн Європи морем припинено, Болгарія не імпортує її з кінця 2023 року. Постачання до Туреччини склали 210 тис. барелів на день.

Раніше стало відомо, що один із найбільших нафтопереробних заводів РФ втратив половину потужності. А саме вибух на Омському нафтопереробному заводі вивів з ладу майже половину потужностей підприємства.

Вибух на «Газпромнефть-ОНПЗ» вивів з ладу первинну установку перероблення нафти АВТ-11. Установка АВТ-11 – найбільш продуктивна на заводі. Друга установка такого типу, АВТ-10, вже простоювала через пожежу на початку серпня. Кожна з них має потужність близько 8,6 млн тонн нафти на рік.

Читайте також: Bloomberg назвав нову компанію РФ, яка постачає Угорщині та Словаччині нафту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: