Лукашенко помилував 30 людей, засуджених «за злочини протестного характеру»

 Лукашенко помилував 30 людей, засуджених «за злочини протестного характеру»
Останніми днями правозахисники отримали докази того, що політв’язнів змушують писати прохання про помилування на ім’я Лукашенка
фото з відкритих джерел

Серед помилуваних 14 жінок і 16 чоловіків, деякі з них мають важкі захворювання

У Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ про помилування 30 людей, засуджених «за злочини протестного характеру». Про це повідомляє близький до пресслужби авторитарного білоруського лідера телеграм-канал «Пул Первого». 

Повідомляється, що серед помилуваних 14 жінок і 16 чоловіків, деякі з них мають важкі захворювання.

Також повідомляється, що серед помилуваних є особи пенсійного віку.

Як повідомляє «Пул Первого», усі помилувані визнали провину, «щиро покаялися у скоєному та взяли зобов’язання вести законослухняний спосіб життя».

Останніми днями правозахисники отримали докази того, що політв’язнів змушують писати прохання про помилування на ім’я Лукашенка. Це відбувається в різних місцях неволі по всій країні. Про це повідомляє Telegram-канал правозахисного центру «Вясна».

У липні правозахисники з центру «Вясна» повідомляли, що до новополоцької колонії №1 щодня приходять представники прокуратури Мінська і змушують політв’язнів писати прохання про помилування.

На початку липня правозахисники повідомили про звільнення 18 політв’язнів. Один із них – колишній голова Партії БНФ Ригор Костусьов, засуджений до 10 років позбавлення волі. Пізніше стало відомо про звільнення Дар'ї Лосік, Тамари Острейка, Світлани Лупач, Катерини Мадянькової та Поліни Палавінка.

Нагадаємо, у Білорусі буде доповнено Кримінальний кодекс статтею, яка передбачає відповідальність за насильство, погрози, образи у бік експрезидента країни. Відповідний законопроєкт до Національних зборів направив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Таким чином, пропонується позбавляти волі на строк від 3 до 5 років або від 3 до 8 років за «насильство, погрозу насильством, знищення або пошкодження майна» президента Білорусі, який припинив виконання повноважень у зв'язку із закінченням строку його перебування на посаді або достроково за його відставку або стійку нездатність через стан здоров'я виконувати обов'язки.

Читайте також: Лукашенко почав шантажем випрошувати мирні переговори

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: