$5 млн компенсації: суд визнав Трампа винним у спробі зґвалтування письменниці

$5 млн компенсації: суд визнав Трампа винним у спробі зґвалтування письменниці
Дональда Трампа супроводжують до зали суду в Нью-Йорку, 4 квітня 2023 року
фото: AP Photo / Mary Altaffer

Ексглава США домагався до жінки майже 30 років тому

Федеральний суд присяжних Мангеттена у Нью-Йорку визнав колишнього президента Дональда Трампа винним у справі про спробу зґвалтування журналістки та письменниці Джин Керролл. Про це пише CNN. 

Присяжні визнали Трампа винним у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керролл у роздягальні універмагу навесні 1996 року. Жінка подала до суду на ексглаву США за побиття, стверджуючи, що його поведінка кваліфікується як сексуальний злочин, оскільки це було зґвалтування, сексуальне насильство або насильницькі дотики. Хоча присяжні не згодні, що вона довела факт зґвалтування, вони все-таки погодилися з тим, що Трамп вчинив сексуальне насильство.

Жінка також подала до суду на політика за наклеп, пов'язаний із заявою, яку він зробив 2022 року, заперечуючи звинувачення журналістки.

Присяжні у Федеральному суді Мангеттена вирішили, що Дональд Трамп повинен виплатити приблизно $5 млн компенсації Джин Керролл за її цивільний позов у справі про спробу зґвалтування та наклеп. 

Відповідно до американського закону, ухваленого в травні 2022 року, люди, які пережили сексуальні злочини, можуть подати цивільний позов проти кривдника про відшкодування збитків, навіть якщо встановлений законом період для подання позову минув. 

Джин Керрол у 2019 році заявила, що «наприкінці 1995 або на початку 1996 року» зустріла Трампа у престижному магазині Bergdorf Goodman у Нью-Йорку. За її словами, вона впізнала Трампа, а він розповів їй, що шукає подарунок для дівчини.

Керролл стверджувала, що й Трамп знав її як тележурналістку, а під час цієї зустрічі вони жартували, підбиваючи одне одного приміряти білизну. За словами письменниці, врешті-решт вони потрапили в роздягальню, де Трамп її зґвалтував.

Тоді Трампу і Керролл було близько 50 років, майбутній президент США був одружений із Марлі Мейплс.

Сам Трамп відкидав ці звинувачення, називаючи їх «вигадкою», і заявляв, що ніколи в житті не зустрічав Керролл.

Зазначимо, що понад 10 жінок звинувачували Трамп у зґвалтуванні, проте він заперечує їхні заяви.

Нагадаємо, напередодні колишньому президенту США Дональду Трамп суд Нью-Йорка оголосив обвинувачення. Зокрема, 76-річному Трампу інкримінують те, що він таємно заплатив порнозірці Стормі Деніелз за мовчання про їхній роман. Загалом обвинувачення налічує понад 30 пунктів. Експрезидентові США може загрожувати чотири роки в'язниці.

До слова, 4 квітня експрезидент США Дональд Трамп прибув до суду Нью-Йорка, де його було заарештовано. Після зачитування обвинувачень він не погодився з жодним із пунктів, після чого був звільнений з-під арешту й покинув залу суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: