Байден під час зустрічі з Зеленським планує оголосити новий пакет допомоги – ЗМІ

Байден під час зустрічі з Зеленським планує оголосити новий пакет допомоги – ЗМІ
Президенти США та України можуть зустрітися вже 21 вересня
фото з відкритих джерел

Очікується, що новий пакет включатиме другий транш касетних боєприпасів, системи протиповітряної оборони, а також ракети для Himars

Президент Сполучених Штатів Джо Байден 21 вересня планує оголосити новий пакет військової допомоги Україні розміром у $325 млн. Ймовірно, це станеться під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Reuters з покликанням на посадовця США, який погодився поговорити з агентством на умовах анонімності.

Очікується, що новий пакет включатиме другий транш касетних боєприпасів калібру 155 мм, системи протиповітряної оборони малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger, протитанкові системи TOW, AT4 і Javelin, а також ракети для Himars

За словами американського чиновника, склад допомоги може ще змінитися.

А втім, США навряд чи нададуть у цьому пакеті ракети Atacms, які просила раніше Україна, сказав американський чиновник.

Reuters зазначає, що допомога можлива завдяки використанню Президентського розпорядження про вилучення коштів, яке дозволяє Байдену передавати озброєння з американських запасів без схвалення Конгресу.

Нагадаємо, очікується, що 21 вересня Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом та виступить перед Сенатом.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський виступив на Раді безпеки ООН. Зеленський представив детальну «формулу миру» в Україні. За словами президента, її пункти пропонують рішення та кроки, які зупинять усі форми озброєння, які Росія застосувала проти України та інших країн.

Раніше президент Зеленський заявив, що переговори із США щодо постачання далекобійних Atacms Україні перебувають «на фінішній прямій». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: