Греція може передати Україні ракети С-300? Речник уряду відреагував

Греція може передати Україні ракети С-300? Речник уряду відреагував
Раніше ширилися чутки, що Греція готує Україні військовий пакет допомоги, до якого ввійшли б ракети С-300
фото з відкритих джерел

Речник уряду заявив, що Греція «не ризикуватиме оборонним озброєнням країни»

Греція не постачатиме Україні ракети С-300. Інформація про постачання, яка раніше з'явилася в мережі, неправдива. Про це заявив речник уряду Греції Павлос Маринакіс, повідомляє Parapolitika.

«Має бути межа фальшивим новинам, особливо коли вони зачіпають інтереси країни та її міжнародний імідж. Такого не існує, і я категорично заперечую це. Не було навіть наміру, що Греція ризикуватиме оборонним озброєнням країни», – заявив він.

Як повідомляли раніше грецькі ЗМІ, уряд Греції схвалив передачу Україні застарілих систем озброєння. Міноборони доручено забезпечити відправку в Україну озброєння, яке більше не використовується грецькою армією. Зміст пакета допомоги не розкривається. На озброєнні Греції перебувають, зокрема, радянські системи ППО «Тор», «Оса», С-300, зенітні установки ЗУ-23-2.

Нагадаємо, у 2024 році Німеччина планує навчити не менше 10 тис. українських військових, а також активно постачати Україні військову техніку. Зокрема планується до передачі щонайменше 80 танків Leopard 1.

До слова, триває 712-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень.

Читайте також: Чи винна Україна у затримці допомоги від США?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: