ЄС прокоментував наміри Шольца віддати Росії частину українських територій

ЄС прокоментував наміри Шольца віддати Росії частину українських територій
Раніше Шольц заявив, що «настав момент, коли варто обговорити вихід із ситуації війни та досягнення миру якнайшвидше»
фото з відкритих джерел

Шольц разом з деякими однопартійцями розробляє власний мирний план для врегулювання війни в Україні

Італійське видання La Repubblica повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц намагається стати «канцлером миру» і для цього нібито запропонує Україні віддати частину своїх територій РФ. Натомість речник ЄС Пітер Стано вважає, що найбільш надійним є план президента України Володимира Зеленського, повідомляє «Укрінформ».

Так, La Repubblica повідомила, що Шольц разом з деякими однопартійцями розробляє власний мирний план для врегулювання війни в Україні. Він нібито схожий на Мінські угоди і передбачає ймовірну передачу росії частини українських територій.

Незадовго до того німецький канцлер заявив, що в російсько-українській війні «настав момент, коли варто обговорити вихід із цієї ситуації війни та досягнення миру якнайшвидше».

Речник Євросоюзу сказав, що не може коментувати пропозиції країн-членів. Однак зазначив, що завдання ЄС – «мир в Україні, і ми зробимо все, щоб його досягти».

Водночас Стано наголосив, що зараз «найбільш надійним» є план українського президента Володимира Зеленського. «Будь-який надійний мирний план має спиратися на три положення: повага до Хартії ООН, до міжнародного права та суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України», – зазначив він.

Нагадаємо, Шольц заявив про необхідність переговорів із Росією.

Як повідомлялося, згідно з результатами опитування ZDF-Politbarometer, більшість громадян Німеччини скептично ставляться до лідерських якостей чинного канцлера та голови Соціал-демократичної партії Олафа Шольца.

До слова, Німеччина продовжить надавати Україні військову підтримку як із власного бюджету, так і разом з партнерами по G7.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: