Мільйон снарядів для України: чи встигне ЄС їх виробити до весни?

Мільйон снарядів для України: чи встигне ЄС їх виробити до весни?
фото з відкритих джерел

В Єврокомісії вважають, що у ЄС зможуть виробити мільйон боєприпасів для України до весни 2023 року попри те, що наразі процес загальмувався

Речниця Європейської комісії з питань оборонної промисловості Йоханна Бернсель на брифінгу в Брюсселі повідомила, що плани з виготовлення мільйону снарядів будуть реалізовні, інформує «Європейська правда».

«Європейська промисловість вже має виробничі потужності, які значно перевищують мільйон артилерійських снарядів, і ми досягнемо цієї мети до весни», – зазначила Йоханна Бернсель.

Водночас офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано заявив, що станом на кінець грудня Україні поставили більше 300 тисяч боєприпасів, 3300 ракет було доставлено з існуючих запасів.

«Ми також маємо щонайменше 180 тисяч снарядів, на які вже розміщено замовлення станом на кінець грудня, і ця кількість збільшується згідно з контрактами», – пояснив він.

Водночас президент України Володимир Зеленський закликав Естонію тиснути на ЄС щодо прискорення постачання Україні мільйона боєприпасів.

За даними Reuters від початку грудня, держави-члени Європейського Союзу передали Україні лише 480 тисяч з обіцяного мільйона артилерійських снарядів до весни 2024 року.

Нагадаємо, голова комітету з нацбезпеки розповів, над яким озброєнням працює Україна.

Стало відомо, що Білий дім підтримав конфіскацію активів РФ для передачі Україні. Законопроєкт надасть виконавчій владі повноваження, необхідні для конфіскації російських активів.

Читайте також: «Укроборонпром» відзвітував за 2023 рік: досягнення у цифрах

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: