Опозиційний кандидат у президенти Туреччини розповів, кого підтримає на нових виборах

Опозиційний кандидат у президенти Туреччини розповів, кого підтримає на нових виборах
Сінан Оган оголосив, що підтримує кандидатуру Реджепа Тайїпа Ердогана
фото:https://www.cumhuriyet.com.tr

Сінан Оган оголосив, що підтримає чинного лідера Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана

До другого туру виборів у Туреччині залишається  6 днів, і пристрасті тільки набирають обертів. Так, Сінан Оган, кандидат у президенти Туреччини  кандидатуру якого було висунуто Альянсом ATA, набрав у першому турі виборів  5,17% голосів, сьогодні публічно оголосив, що у другому турі підтримує кандидатуру чинного президента Реджепа Ердогана. Про це пише турецьке видання Сumhuriyet.

У своєму виступі Оган сказав: «Ми провели результативні зустрічі з обома кандидатами на пост президента Туреччини. В результаті цих переговорів і консультацій, повідомлень з низів я заявляю, що ми підтримаємо кандидата в Президенти від Народного альянсу Реджепа Тайіпа Ердогана, у другому турі виборів. Прошу підтримати мене», – сказав він.

Він зазначив його його політичній силі неодноразово погрожували, і забороняли виступати на телебаченні та в газетах але це не вплинуло на результат і його політична сила показала себе достойно. 

«Соціальні мережі стали нашими єдиними дверима, які можна відкрити. На допомогу поспішили наші волонтери. Ми не здалися, нас не зламали. Ми змагалися на рівних, були у чесних умовах боротьби. У нас не було ні державних коштів, чи муніципальної підтримки. Незважаючи на це, ми показали чудовий приклад боротьби. Ми дотримувалися плану і досягли багатьох наших ключових цілей. Наша мета просування по шляху великої Туреччини продовжується», – зазначив Сінан Оган. 

Нагадаємо, що у першому турі чинний глава Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган набрав 49,5%, тоді як його головний опонент лише 45%. Для перемоги у другому турі треба, щоб один із кандидатів набрав понад 50% голосів.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган висловив упевненість у рекордній підтримці його кандидатури на виборах 28 травня і закликав громадян Туреччини не довіряти політикам, які виступають із діаметрально протилежними заявами. Президент Туреччини зазначив, що не можна довіряти і тим, хто заявляє про готовність звільнити з місць ув'язнення організаторів незаконних акцій.

Читайте також: Вибори президента Туреччини: букмекери назвали фаворита другого туру

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: