Радник Байдена зробив заяву щодо ударів України по території РФ

Радник Байдена зробив заяву щодо ударів України по території РФ
Поки політика США щодо далеких ударів по території РФ не змінилася
фото з відкритих джерел

Салліван зазначив, що зі зміною війни в Україні змінюється підтримка США

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван не має однозначної відповіді на питання, чи дозволить Вашингтон Україні використовувати американську зброю для більш глибоких ударів по РФ. Про це він сказав під час конференції в Аспенівському Інституті.

Салліван зазначив, що це питання ставили президенту США Джо Байдену на пресконференції після саміту НАТО. Тоді він сказав, що Штати постійно дивляться на ситуацію – що потрібно Україні, що можна запропонувати, і відповідно до цього Америка робить свої судження.

«Зі зміною війни в Україні змінюється наша підтримка, розвиваються можливості, які ми надаємо, змінюються параметри, які ми їм встановлюємо. Тож я не можу дати однозначної відповіді на це питання щодо майбутнього», – сказав Салліван.

Водночас радник президента США з питань нацбезпеки наголосив, що тепер позиція Байдена полягає в тому що обставини змінюються, і що президент США Джо Байден вже змінював свою політику щодо застосування наданого Україні озброєння, зокрема, дозволивши завдавати ударів по території РФ поблизу кордону.

«Росія фактично розпочинала новий наступ прямо через кордон у напрямку Харкова, і здоровий глузд підказував, що Україна повинна мати можливість відповісти цьому наступу. І тому президент сказав: «Так, звичайно, вперед». Однак поки його політика щодо далеких ударів по території РФ не змінилася», – зазначив Салліван.

Крім того, радник президента США з питань нацбезпеки вважає, що очікуваний перехід координації збройної підтримки України від США до НАТО забезпечить постачання допомоги українським військам при будь-якій адміністрації.

Нагадаємо, Вашингтон дав дозвіл Україні використовувати власну зброю для ударів «через кордон», аби посилити оборону країни. Утім, США бояться, що удари вглиб території РФ з використанням американською зброї лише посилюватимуть ескалацію. Про це заявив речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер.

Читайте також: ISW: Дозвіл США бити по РФ скоротив площу безпечного простору агресора на 16% 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: