Росія поповнила свій реєстр «терористів»: хто з українців туди ввійшов

Росія поповнила свій реєстр «терористів»: хто з українців туди ввійшов
Росія визнала главу ГУР «терористом та екстремістом»
фото з відкритих джерел

Командувачі Військово-морських сил та Військово-повітряних сил потрапили до так званого реєстру «терористів»

Росфінмоніторинг вніс до реєстру «терористів та екстремістів» голову Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова. Про це пише російський «Інтерфакс».

Крім того, до реєстру «терористів» окупанти додали командувача Військово-повітряних сил Миколу Олещука та командувача Військово-морських сил Олексія Неїжпапу. Відповідно до законів країни-терористки, банки заморожують гроші включених до цього списку осіб і зупиняють їх обслуговування.

У грудні 2023 року Кирила Буданова в Росії оголосили у розшук. Водночас у повідомленнях про розшук не вказувалася конкретна стаття кримінального кодексу, за якою голова ГУР розшукується. А навесні минулого року суд у Москві ухвалив рішення про заочний арешт глави української розвідки у справі про «теракт на Керченському мосту».

Російське ФСБ звинувачує Буданова в «організації терористичного угруповання, незаконному обігу зброї та тероризмі» (ч. 1 ст. 205.4, ч. 1 ст. 30 та п. «а» ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 222, ч. 3 ст. 222.1 Кримінального кодексу РФ).

У жовтні минулого року Слідчий комітет Росії оголосив про підозру в тероризмі чотирьом українським топкомандувачам: голові ГУР МО Кирилу Буданову, командувачу ЗС ЗСУ Миколі Олещуку, командувачу ВМС Олексію Неїжпапі та командиру 383-го окремого полку України. У СК РФ заявили, що вони «залучали до скоєння злочинів підлеглих їм військовослужбовців».

Як повідомлялося, ексрадника глави Офісу президента України Володимира Зеленського Олексія Арестовича внесли до переліку «терористів та екстремістів» Росфінмоніторингу. Така ж доля спіткала заарештованого олігарха Ігоря Коломойського та телеведучу Наталію Мосейчук.

Читайте також: Фінансування тероризму. Більшу частину звинувачень України на адресу РФ визнано необґрунтованою

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: