США обіцяють нагороду в $10 млн за дані про джерела фінансування ХАМАС

США обіцяють нагороду в $10 млн за дані про джерела фінансування ХАМАС
Держдеп США визнав ХАМАС іноземною терористичною організацією у жовтні 1997 року
фото з відкритих джерел

США хочуть зруйнувати міжнародні механізми фінансування бойовиків ХАМАС

Державний департамент США оголосив нагороду в $10 млн за інформацію, яка має допомогти розкрити та зруйнувати міжнародні механізми фінансування бойовиків ХАМАС. Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

Слідчим необхідна інформація про фінансових посередників ХАМАС. Наводиться коротка інформація про них, а також компанії, з якими вони пов'язані.

Винагороди можуть надаватися за інформацію про джерела доходу для ХАМАС, його ключові механізми фінансування, а також про ключових донорів або фінансових посередників, злочинні схеми за участю членів і прихильників ХАМАС, а також дані про компанії, які їм належать.

У повідомленні Держдепу йдеться, що нагорода є частиною програми «Винагороди за правосуддя». Повідомляється, що з моменту свого запуску в 1984 році за цією програмою було виплачено понад $250 млн більш ніж 125 людям по всьому світу, які надали корисну інформацію, яка допомогла усунути загрози національній безпеці США.

Як відомо, Держдепартамент США визнав ХАМАС іноземною терористичною організацією у жовтні 1997 року.

Нагадаємо, унаслідок вибуху в передмісті ліванської столиці Бейрута загинув заступник ватажка ХАМАСу Салех аль-Арурі.

57-річний Аль-Арурі вважався одним із відомих лідерів ХАМАС і засновником Бригад Аль-Кассам та їх осередків на Західному березі.

Він був ув'язнений в Ізраїлі понад 18 років і був депортований ізраїльською владою з палестинських територій після його останнього звільнення в 2010 році. У тому ж році він був обраний членом політбюро ХАМАС. 

Аль-Арурі став № 2 у вищому керівному органі ХАМАС у 2017 році. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: