Стало відомо, чи буде Левітс повторно балотуватись у президенти Латвії

Стало відомо, чи буде Левітс повторно балотуватись у президенти Латвії
Егілс Левітс
фото з відкритих джерел

Егілс Левітс не висуватиме свою кандидатуру на посаду президента вдруге

Глава Латвії Егілс Левітс заявив, що не претендуватиме на переобрання через відсутність одностайності щодо його кандидатури в трьох партіях коаліції. Про це йдеться на сайті президента.

Дві політсили коаліції – партія «Нова єдність» і Національне об'єднання підтримують повторне висування Левітса на посаду президента. Водночас третя коаліційна сила «Об'єднаний список» та опозиційна партія «Латвія на першому місці» підтримали іншу кандидатуру, зазначається в заяві Левітса.

У цій ситуації, за його оцінкою, вирішальна роль у президентських виборах належатиме партіям, які «не представляють латиського та західного курсу Латвії». Левітс заявляє, що не хоче бути обраним за підтримки таких опозиційних партій.

«Переобрання на другий термін для мене не є самоціллю. Беручи до уваги де-факто коаліцію з прокремлівськими політичними силами, пов'язаними з олігархами, що формується нині, я прийняв рішення не брати участь у президентських виборах 31 травня», – заявив Левітс.

Президент водночас закликав зняти свою кандидатуру Улдіса Піленса – іншого кандидата, якого підтримує коаліційна партія «Об’єднаний список». На його думку, це дозволить коаліції узгодити єдиного кандидата на пост президента «в інтересах Латвійської держави».

Згідно з опитуванням, проведеним дослідницьким центром Norstat, більшість латвійських респондентів, 52%, не підтримують на президентській посаді ні Левітса, ні Піленса, і хочуть бачити замість них іншого кандидата.

Кандидатури на посаду президента Латвії можна висувати до 13 травня. Вибори президента відбудуться 31 травня.

Читайте також: Узбекистан може достроково отримати нового президента держави

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: