Тайвань може залишитись без інтернету та зв'язку через агресію з боку КНР

Тайвань може залишитись без інтернету та зв'язку через агресію з боку КНР
Мешканці Тайваню можуть залишитись без інтернету, у разі атак зі сторони Китаю
фото з відкритих джерел

Влада острову шукає рішення, аби підвищити стійкість інфрастуктури до можливу загрозу з боку Китаю 

Постійні землетруси, а також конфлікт із Китаєм поставив перед владою Тайваню іще одне важливе питання – це  підвищення стійкості острова до збоїв зв'язку, у разі прямих атак на його цифрову інфраструктуру.  Про це пише видання Bloomberg.

Одрі Танг, яка очолює Міністерство цифрових справ Тайваню, каже, що вона хоче, щоб економіка острова з бюджетом у $740 мільярдів  була в змозі впоратися з можливим зривом усіх комунікацій у разі надзвичайної ситуації до кінця наступного року, проте надійного рішення влада поки що не знайшла.

Загроза ця не теоретична, а цілком реальна, пише Bloomberg. Адже тайванські острови Мацу опинилися в цифровій ізоляції після того, як у лютому цього року човни під китайським прапором обірвали два їхні підводні інтернет-кабелі. До цього землетрус 2006 року обірвав вісім підводних кабелів навколо Тайваню, в на ремонт знадобилися тижні. Адже було порушено роботу Інтернету, банківську систему і транскордонну торгівлю в більшій частині острова. Обидві події були суворим нагадуванням про те, що може статися під час можливого військового конфлікту чи стихійного лиха.

Нагадаємо, Тайвань зміцнює свою оборону – жінки-резервістки залучаються до військового навчання Перша група з чотирнадцяти жінок-резервісток на Тайвані проходить тижневий військовий вишкіл. До останнього часу підготовка тайванських резервістів була обмежена чоловіками. Проте цього року міністерство оборони почало залучати до тренувань жінок, намагаючись зміцнити оборонні можливості у відповідь на зростаючий військовий тиск Китаю.

Президент Тайваню Цай Інвень відвідала тренувальний центр і спостерігала за навчаннями з бойової стрільби. Вона подякувала учасницям за рішення пройти військовий вишкіл і висловила сподівання, що до них приєднається більше жінок.

Цай зауважила, що Тайвань стоїть на передовій захисту демократії, і закликала жителів острова незалежно від статі до єдності у рішучості захистити свою батьківщину.

Читайте також: До чого ЄС підштовхує Китай – чому Пекін зацікавлений, щоби РФ не програла

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: