Микола Бєлєсков Головний консультант відділу воєнної і воєнно-економічної політики Національного інституту стратегічних досліджень

«Об'єктивне висвітлення війни»: Росія посилює тиск на західних журналістів

Кремлівська пропаганда продовжує спотворювати інформацію про злочини окупантів
фото з відкритих джерел

Проблема в тому, що типовий американець не буде розбиратися, де правда, а де фейк

Немає слів.

Думав що відповідний заголовок це вигадка журналіста NYT, але ні – він фактично цитує одну нашу антикорупційну активістку.

Скрін з сайту The New York Times
Скрін з сайту The New York Times

Проблема в тому, що типовий американець не буде розбиратися про що мова. Для нього перш за все актуальним є питання використання допомоги США, а не те як Україна власними коштами в рамках роботи МОУ розпоряджається.

І коли питання звучить «Where Is the Money?» в армійському контексті будуть перш за все думати про використання ресурсів, які США надають на безпосереднє посилення обороноздатності. А тут питань до нас немає ніяких – ми ефективно використовуємо і зброю і БК.

***

Те що на Московії західним журналістам прикрутили хвоста матиме іще один побічний наслідок, негативний для нас.

Ці всі журналісти хлинуть до нас і під прикриттям «об'єктивного висвітлення війни» і користуючись більшою демократичністю/відкритістю України порівняно із Московією будуть розганяти таким чином тугу і зраду.

Це все посилюватиметься тим, що Московія інформаційно перетворюється на чорний ящик, де дізнатися що і як насправді все важче і важче.

Як наслідок на Заході буде підсилюватися відчуття того як в Україні все лише погано.

Одним словом це варто мати на увазі і враховувати оцінюючи баланс висвітлення України і Московії в західних ЗМІ.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: