Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Між США та Китаєм почалась Холодна війна?

Між двома світовими лідерами загострились стосунки
фото з відкритих джерел

США вирішило загальмувати технологічний розвиток Піднебесної

Адміністрація Джо Байдена готується вже цього місяця проголосити безпрецедентні обмеження американських інвестицій в Китай, мета – «стримання технологічного і військового розвитку КНР». Бізнес буде зобов'язаний повідомляти про інвестиції до китайських технологічних компаній, а держава матиме право просто забороняти подібні оборудки, особливо якщо йтиметься про інвестиції у виробництво мікропроцесорів.

***

Сі таки домігся своєї Холодної війни – поки тільки технологічної і в лайт-версії. Але, гадаю, якщо він продовжить спроби зображувати з себе потужного геополітичного гравця і намагатиметься грати на полі США як світового лідера, масштаби й «глибина» технологічного і економічного тлумлення Китаю перманентно збільшуватимуться.

Цілком ймовірно, що в рішенні Байдена відіграли свою роль і звіти наших спеціальних структур про збільшення відсотку китайських електронних деталей в бойових дронах РФ. Звіти включно з назвами (нехай і «орієнтовними») компаній-виробників компонентів російської зброї.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: