Чиновники КМДА продавали безкоштовні дозволи на викиди забруднюючих речовин

Чиновники КМДА продавали безкоштовні дозволи на викиди забруднюючих речовин
Нацполіція викрила схему вимагання хабарів посадовцями КМДА
фото: Національнаполіція України

Зловмисники створювали умови, в яких безкоштовні дозволи отримати було неможливо

Нацполіція викрила схему вимагання хабарів посадовцями КМДА за видачу безкоштовних дозволів на викиди забруднюючих речовин. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Варто зазначити, що видача таких дозволів проводиться безкоштовно. Водночас зловмисники навмисно створювали умови, в яких безплатно отримати такі дозволи було неможливо.

Ролі кожного учасника схеми були чітко розподілені, з використанням псевдонімів та інших методів конспірації. «Тарифна сітка» отримання неправомірної вигоди також була визначена  заздалегідь і залежала від кількості джерел викидів забруднюючих речовин.

 Наразі до суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох фігурантів: посадовиці КМДА і двох спільників із підконтрольних приватних підприємств.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила масштабну схему обходу антиросійських санкцій, організовану Київським центральним конструкторським бюро арматуробудування.

Київська компанія монополіст у сфері розробки, серійного виготовлення і постачання трубопровідної арматури для атомних електростанцій. До лютого 2022 року компанія експортувала свою продукцію до Росії через власного дилера у Москві.

Основним замовником була російська державна корпорація «Росатом», яка використовує українську трубопровідну арматуру для будівництва енергоблоків на п’ятьох атомних електростанцій у різних країнах світу.

До слова, на додачу до овочерізок за 130 тис. грн за штуку та електросковорідку за 720 тис. грн.  Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації закупило також 300 шкіряних барабанів в укриття за 890 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: