Правоохоронці затримали заступника міністра енергетики на хабарі у пів мільйона доларів

Правоохоронці затримали заступника міністра енергетики на хабарі у пів мільйона доларів
Правоохоронці затримали посадовця Міненерго та трьох його спільників «на гарячому»
фото: ssu.gov.ua/СБУ

За даними слідства, чиновник пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну передати у користування гірничовидобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини

Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро за сприяння міністра енергетики викрили масштабну корупційну схему, яку організував його заступник. У результаті комплексних заходів правоохоронці затримали заступника глави Міненерго у Києві на хабарі у $500 тис. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничовидобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

«Йдеться про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському. Щоб отримати дозвіл на евакуацію обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника міністра енергетики. Однак посадовець, в чиї обов’язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення», – йдеться в повідомленні.

Як зазначають правоохоронці, до незаконної діяльності підозрюваний залучив трьох спільників: приватного енерготрейдера, очільника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини. Саме з цього гірничого комбінату мали розпочати евакуацію устаткування після отримання організатором оборудки частини хабаря.

Корупційна схема, яку викрили правоохоронці
Корупційна схема, яку викрили правоохоронці
фото: ssu.gov.ua/СБУ

Правоохоронці не називають імені посадовця, однак за даними джерел УП в правоохоронних органах, йдеться про Олександра Хейла.

Як зазначає пресслужба СБУ, передача неправомірної вигоди відбувалась через залучених спільників. Служба безпеки поетапно задокументувала кожен із «траншів». І в результаті правоохоронці затримали посадовця Міненерго та трьох його спільників «на гарячому» після отримання частини хабаря.

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, працівники Державного бюро розслідувань затримали співробітницю Міністерства юстиції України та її спільника. За даними слідства, вони шахрайськими діями намагались заволодіти коштами великого аграрного підприємства.

До слова, Служба безпеки затримала колишнього співробітника Агенції оборонних закупівель Віталія Черненка у межах кримінального провадження за статтею пов'язаною зі шахрайством.

Читайте також: Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ перевірити главу «Укренерго» на корупцію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Рада відвела дедлайн НАБУ: до 15 серпня Бюро має повідомити результати розслідувань щодо «зливів» інформації
А хто-хто у комп’ютері Кирила Тимошенка живе? Деталі гучного обшуку Скандал
Колишня очільниця Міненерго додала, що у разі прийняття такого рішення промисловості доведеться більше платити за електрику
Уніфікований тариф на розподіл електрики ускладнить роботу великої промисловості – ексочільниця Міненерго
Окупанти призначили зрадницю «заступником голови адміністрації Новоайдарського району ЛНР»
Співпрацювала з окупантами: засуджено ексчиновницю з Луганщини
Задорожнього було виключено із партії «Слуга народу»
НАБУ опублікувало розмову «слуги» Задорожнього про відкат з коштів на ремонт водогону
Володимир Кудрицький розповів про ситуацію в енергетиці України
Голова «Укренерго» повідомив, коли ситуація з електроенергією покращиться
Герман Галущенко оцінив ситуацію в енергосистемі України
Ситуація в енергосистемі: Галущенко потішив прогнозом
Один із найближчих соратників Путіна та заступник міністра оборони РФ отримали підозру
Один із найближчих соратників Путіна та заступник міністра оборони РФ отримали підозру
Експерт наголосив, що компанія має скорочувати та оптимізувати витрати, адже ситуація у країні вкрай важка, і найбільше потерпає промисловість
Те, що відбувається в «Укрзалізниці», – магія. Аналітик вказав на проблеми, які демонструє фінзвіт компанії
Голова Служба зовнішньої розвідки повідомив Зеленському про чергові терористичні задуми Росії
План з посилення української ППО: Зеленський розповів деталі Ставки
Дата публікації новини: