Голова «Укренерго» повідомив, коли ситуація з електроенергією покращиться

Голова «Укренерго» повідомив, коли ситуація з електроенергією покращиться
Володимир Кудрицький розповів про ситуацію в енергетиці України
фото з відкритих джерел

Протягом серпня дефіцит електроенергії буде поступово зменшуватись

У серпні, вересні та жовні відключення світла будуть меншими. Про це заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв’ю.

«Звичайно, що є проблеми з дефіцитом, але з хороших новин: через там пару тижнів ми очікуємо покращення ситуації, тому що буде збільшений обсяг генерації, вийдуть з ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях», – зазначив Кудрицький.

Голова «Укренерго» зауважив, що дефіцит зменшиться, і протягом серпня буде поступово зменшуватись.

«У нас є досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з радикально меншими відключеннями, ніж зараз», – додав Кудрицький.

До слова, міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що ситуація в енергетичній системі стане кращою вже найближчим часом. Це повʼязано з особливостями ремонтної кампанії на обʼєктах генерації. 

Раніше радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко повідомив, що починаючи із 20 липня, ймовірно, ситуація в енергосистемі почне поліпшуватися, спаде спека і графіки відключень будуть м'якшими.

Як повідомлялося, 18 липня Кабінет міністрів України схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації на період до 2035 року, яка передбачає перегляд чинного підходу до розбудови енергосистеми.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: