Активісти під Лаврою скандують «Слава Україні!», монахи Московської церкви відповідають молитвами

Активісти під Лаврою скандують «Слава Україні!», монахи Московської церкви відповідають молитвами
Люди під Лаврою тримали плакат «І на оновленій землі попа не буде супостата»
фото з відкритих джерел

Люди тримали плакати «Московський патріархат – за російським кораблем!»

Поки суд обирав запобіжний захід колишньому наміснику митрополиту Павлу (Лебідю), під Лаврою почали збиратися активісти. Люди тримали плакати «Московський патріархат – за російським кораблем!», «Покайтеся, фарисеї», «І на оновленій землі попа не буде супостата», «Пашу в рашу». Відповідне відео оприлюднило «Радіо Свобода».

Активісти увімкнули музику та скандують: «Мерседес (прізвисько, отримане Павлом за любов до дорогих речей машин, –ред.) на ЗСУ».

У відповідь монахи УПЦ (МП), які досі залишаються в Лаврі, почали гучніше співати та читати молитов.

Раніше повідомлялося, що 1 квітня СБУ провела обшук, вручила підзору та викликала на допит скандального намісника Лаври митрополита Павла, відомого також у народі як Паша Мерседес. Зустрічати правоохоронців Павло Лебідь вийшов у шарфі від французького бренду Louis Vuitton

Як відомо, Служба безпеки України зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України: СБУ оприлюднила телефонні розмови скандального митрополита (аудіозапис).

Наразі настоятелю УПЦ МП обирають запобіжний захід – митрополит Павло представ перед судом: деталі (фото).

Пізніше Митрополиту Павлу стало погано в суді, слухання перенесли. 

31 березня Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» знов не змогла розпочати свою роботу через супротив представників Української православної церкви Московського патріархату. 

30 березня управління майном Лаври перейшло до держави, бо саме держава є власником цих об’єктів Також суд відхилив позов представників Української православної церкви Московського патріархату, які не хотіли покидати територію Києво-Печерської Лаври. 

Керівництво Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» вимагало від монахів УПЦ МП покинути всю територію Лаври до 29 березня. Національний заповідник не продовжив дію оренди для УПЦ Московського патріархату в чоловічому монастирі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври через порушення орендних умов представниками УПЦ (МП).

Проте служителі Московського патріархату відмовилися покидати стіни Лаври. 30 березня у стінах Києво-Печерської лаври вирували скандали. 

Читайте також: Митрополит Павло не здається. Що відбувається у Лаврі?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: