Митрополит Павло постав перед судом: деталі (фото)

Митрополит Павло постав перед судом: деталі (фото)
Павло причетний до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України
фото: СБУ

Настоятелю УПЦ МП обирають запобіжний захід

СБУ вручила митрополиту УПЦ МП Павлу підозру, провела обшуки у його будинку та викликала на допит. Наразі в Шевченківському суді триває засідання щодо обрання запобіжного заходу митрополиту Павлу. 

Митрополит Павло постав перед судом: деталі (фото) фото 1

Під час допиту у залі суду митрополит розкинувся дивними заявами, повідомляє УП. Лебідь сказав, нібито він проти агресії.

Коментуючи підозру від СБУ, митрополит заявив, що він «нічого не зробив для того, щоб його в чомусь звинувачувати». Він вважає, що усі події, які відбуваються навколо нього та Лаври – це суто політична справа.

«Я ніколи не був на стороні агресії. Я проти агресії. І зараз я перебуваю в Україні. Це моя земля», – заявив настоятель УПЦ МП.

Цікаво, що під час своїх виправдань Лебідь ні разу не згадав про Росію, адже саме вона і стала причиною агресії, за яку він згадував. Пізніше стало відомо, що судді оголосили відвід.

Прокурори подали клопотання про запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для підозрюваного в розпалюванні релігійної ворожнечі і запереченні збройної агресії РФ митрополита Павла.

За інформацією ТСН, Адвокат митрополита Павла під час засідання запитав у судді, чому обшуки у будинку його підзахисного проводять так швидко.

«Куди ми поспішаємо, Ваша честь?» - сказав адвокат Павла, коментуючи обшуки.

Також під час засідання адвокати Павла Лебедя вимагали відводу судді, сторона звинувачення виступила проти. Суддя покинув засідання на кілька хвилин, після чого відмовив у відводі. Після цього головуючий суддя оголосив перерву.

Напередодні стало відомо, що колишній намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло отримав підозру від Служби безпеки України. До того ж митрополит Павло заявив, що отримав домашній арешт. Після цього він втік із Лаври.

До слова, СБУ провела обшуки у резиденції Павла: на воротах митрополита – герб Російської імперії. Будинок Павла зовсім не відповідний до його церковного чину. Людина, яка мала б вести аскетичний спосіб життя, марить розкішшю. Серед цінних речей у помешканні митрополита є ікони, а також власний портрет із бурштину.

Як відомо, Служба безпеки України зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України: СБУ оприлюднила телефонні розмови скандального митрополита (аудіозапис).

Нагадаємо, 31 березня Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» знов не змогла розпочати свою роботу через супротив представників Української православної церкви Московського патріархату. 

30 березня управління майном Лаври перейшло до держави, бо саме держава є власником цих об’єктів Також суд відхилив позов представників Української православної церкви Московського патріархату, які не хотіли покидати територію Києво-Печерської Лаври. 

Керівництво Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» вимагало від монахів УПЦ МП покинути всю територію Лаври до 29 березня. Національний заповідник не продовжив дію оренди для УПЦ Московського патріархату в чоловічому монастирі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври через порушення орендних умов представниками УПЦ (МП).

Проте служителі Московського патріархату відмовилися покидати стіни Лаври. 30 березня у стінах Києво-Печерської лаври вирували скандали. 

Читайте також: Митрополит Павло не здається. Що відбувається у Лаврі?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Українці тепер можуть отримати судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів
Нова функція у «Дії»: тепер українці можуть отримати електронне судове рішення
Тепер екс-чоловік іспанки має виплатити їй 204 624,86 євро
Іспанка відсудила у екс-чоловіка 200 тисяч євро за роботу по дому
За виром суду, обвинувачені повинні компенсувати потерпілій 180 тис. грн
Зґвалтування на Закарпатті. Куди зникла суддя, яка випустила насильників? Резонанс
Зможе виступити на Олімпіаді. Суд скоротив дискваліфікацію Верняєва за допінг
Зможе виступити на Олімпіаді. Суд скоротив дискваліфікацію Верняєва за допінг
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт
Прославляла Путіна й Росію: мешканці Закарпаття загрожує до п'яти років за ґратами
Засуджені окупанти проведуть за гратами 10-12 років
Тюремні строки отримали чотири окупанти, взяті в полон під Бахмутом і Вугледаром
Випрошують зустрічі із Зеленським. Онуфрій вивів московських попів на Банкову (відео)
Випрошують зустрічі із Зеленським. Онуфрій вивів московських попів на Банкову (відео)
Архімандрит Авраамія перейшов з УПЦ МП до Православної церкви України і став намісником Лаври
Онуфрій вирішив покарати архімандрита Авраамія, який перейшов до ПЦУ
ВАКС дозволив розпочати заочне розслідування щодо олігарха Бахматюка
ВАКС дозволив розпочати заочне розслідування щодо олігарха Бахматюка
Дата публікації новини: