Чому під час обміну полоненими не було бійців «Азову»? Буданов розкрив гру РФ

Чому під час обміну полоненими не було бійців «Азову»? Буданов розкрив гру РФ
3 січня було повернено з полону 230 українців
фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими/Telegram

Буданов запевнив, що «з часом будуть витягнуті всі»

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов переконаний, що Україна з часом поверне всіх українських військовополонених. Про це він сказав в ефірі телемарафону, коментуючи той факт, що під час останнього обміну полоненими не було бійців «Азову».

«Росія веде свою звичну гру, вона намагається розіграти карту, скажімо так, соціально складних у їхньому розумінні верств нашого населення, до яких можна віднести питання «Азову». Тому що натягнуте дуже сильно це питання, в суспільстві сприймається дуже болісно. І вони мріють про те, що гра на цій тематиці дасть їм якусь користь щодо дестабілізації в нашій країні. Це не так», – сказав Буданов.

Він зазначив, що «з часом будуть витягнуті всі», і нагадав, що навіть командири полку «Азов» були повернуті в Україну, у «що ніхто ніколи не вірив і вважав це нереальним».

«Ми перебуваємо в стані відкритої війни. Це складне питання. Кожен обмін - це окрема операція, суто операція. Тут використовуються абсолютно всі важелі», – зазначив Буданов.

Нагадаємо, 3 січня відбувся найбільший від початку повномасштабного вторгнення Росії обмін військовополоненими між Україною і РФ, у межах якого вдалося звільнити 230 українців і українок.

182 повернутих українців мали офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний комітет Червоного Хреста. Ще 48 оборонців вважалися зниклими безвісти. Більшість звільнених – чоловіки, їх 225. Ще п'ятеро – це жінки. До рядового та сержантського складу належать 213 звільнених українців, одинадцятеро – офіцери.

Буданов повідомив, що Україні вдалося провести дуже складний обмін військовополоненими, який готувався досить довго, в організації процесу брали участь Об'єднані Арабські Емірати.

Командир бригади Національної гвардії України «Азов» Денис Прокопенко заявив, що бійців 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ, які стояли в авангарді Сил Оборони України в боях за Маріуполь, не було під час обміну військовополоненими 3 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: