Федоров повідомив, скільки жителів Запорізької області перебувають у російському полоні

Федоров повідомив, скільки жителів Запорізької області перебувають у російському полоні
За офіційним реєстром – 1200 людей Запорізької області в полоні
фото ілюстративне

На базі Центру допомоги ВПО з Мелітополя «Саме тут» у Запоріжжі створений окремий штаб, який збирає інформацію по викрадених людях

Наразі у полоні російських окупантів перебувають понад 1,2 тис. жителів Запорізької області. Про це заявив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час пресконференції в «Укрінформ».

«За офіційним реєстром – 1200 людей в полоні. Моя думка, що приблизно вдвічі більше», – сказав він.

Очільник ОВА закликав людей, які залишаються в окупації, виїхати. Адже надати безпекових гарантій там не може ніхто.

Федоров додав, що на базі Центру допомоги ВПО з Мелітополя «Саме тут» у Запоріжжі створений окремий штаб, який збирає інформацію по викрадених людях. У Центрі зібрані всі рекомендації, що треба робити, якщо людина потрапила в полон, куди писати заяву, до кого звернутись. Після того починається робота спільно зі спецслужбами і представником уповноваженого з прав людини.

Раніше український омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що станом на 1 лютого, Україна вже змогла повернути 3 035 захисників і захисниць.

За його словами, до останнього обміну Україна повернула 2828 полонених українців, включно зі 150 цивільними. Проте у полоні росіян залишаються ще тисячі українців. І про більшість своїх військовополонених у Росії українська сторона не знає.

Нагадаємо, 31 січня, відбувся обмін полоненими між Україною та Росією. Україна повернула додому 207 своїх громадян. Також Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими оприлюднив перше відео зі звільненими захисниками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: