Зберігання продуктів без холодильника. Британські вчені та українські пасічники розробили спеціальну упаковку

Зберігання продуктів без холодильника. Британські вчені та українські пасічники розробили спеціальну упаковку
Британські вчені допомагають українським пасічникам розробити нову упаковку із бджолиного воску для зберігання продуктів харчування
фото:foreignukraines.com

Дослідники з Університету Кардіффа у співпраці з українськими пасічниками змішали шматок тканини або навіть папір із бджолиним воском 

У відповідь на російські атаки на енергетичну інфраструктуру України, британські вчені з Університету Кардіффа разом з українськими пасічниками розробили інноваційну упаковку з бджолиного воску. Цей винахід допоможе зберегти харчові продукти, які швидко псуються, в умовах відсутності електроенергії та холодильників. Про це йдеться в інформаційній публікації ВВС.

«Використання обгорток з бджолиного воску, які мають природні антибактеріальні властивості, є логічним рішенням проблеми збереження продуктів» ,– зазначає Лес Бей, один з розробників проєкту.

Вчені створили різноманітні «рецепти» обгорток, поєднуючи бджолиний віск з іншими природними компонентами, такими як шавлія. Ці обгортки не лише продовжують термін зберігання сендвічів, але й можуть бути використані для інших продуктів. Українські пасічники активно долучилися до проєкту, надаючи віск та допомагаючи у тестуванні різних його видів. Використання правильного типу воску дозволяє максимально продовжити термін зберігання продуктів. Українські вчені з Харківського політехнічного інституту поширюють інформацію про цей винахід в Інтернеті та соціальних мережах, сподіваючись, що він стане у пригоді українцям, особливо тим, хто проживає у зоні бойових дій та поблизу лінії фронту.

«Упаковка з бджолиного воску може бути використана для зберігання хліба, фруктів та овочів, що особливо важливо в умовах частих відключень електроенергії» ,– підкреслює Юлія Юдіна з Національної університетської аптеки Харківського політехнічного інституту.

 Юлія Юдіна з Національної університетської аптеки Харківського політехнічного інституту підкреслює, що ситуація у зоні бойових дій та поблизу лінії фронту дуже важка. У цих регіонах дуже часто трапляються відключення електроенергії. Тому упаковку із бджолиного воску можна використовувати для зберігання хліба, фруктів та овочів.

Нагадаємо, в Україні активно створюється і використовується новітня зброя. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.

До слова, Україна запустила в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони, здатні вражати стратегічні об’єкти ворога на відстані більш як 1000 км.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: