Європарламент відкриє офіс у Києві – Euractiv

Європарламент відкриє офіс у Києві – Euractiv
Лише кілька офісів Європарламенту відкрито в неєвропейських містах
фото з відкритих джерел

Рішення про відкриття офісу Європарламенту має на меті полегшити відносини з українським парламентом

Європейський парламент погодився відкрити офіс в Україні для посилення підтримки українського парламенту на прохання високопосадовців українського уряду. Про це йдеться в документі бюро Європарламенту, з яким ознайомився Euractiv.

Рішення про відкриття офісу має на меті полегшити відносини з українським парламентом, зокрема, налагодити його контакти з «відповідними комітетами» Європарламенту, а також полегшити адміністративну роботу.

Бюро є органом Європейського парламенту, відповідальним за ухвалення адміністративних рішень щодо внутрішнього функціонування інституції.

Європейський парламент має офіс зв'язку для кожної країни-члена, який допомагає парламенту налагоджувати з ними зв'язки, наприклад спілкуючись із зацікавленими сторонами, організовуючи заходи та підтримуючи зв'язки з місцевими ЗМІ.

Згідно з документом, лише кілька офісів Європарламенту відкрито в неєвропейських містах, зокрема в Нью-Йорку, Аддіс-Абебі та Джакарті, «де співробітники парламенту відряджаються до Представництва ЄС».

Делегація ЄС у кожній країні, що не є членом ЄС, є дипломатичним представництвом ЄС на цій території, підпорядкованим Європейській службі зовнішніх справ.

Як відомо, президентка Європейського парламенту Роберта Метсола послідовно виступає на підтримку України від початку російського вторгнення в лютому 2022 року. Минулого року Європарламент присудив премію Сахарова за свободу слова українському народу та президенту Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, президент Європейської ради Шарль Мішель обіцяє зробити все можливе, щоб Україна та Молдова до кінця року отримали рішення про початок переговорів про вступ до ЄС, а президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна виконала всі вимоги для початку переговорів про вступ в ЄС.

Як відомо, 14-15 грудня у Брюсселі має відбутися саміт ЄС, де питання розширення буде одним з ключових. У останні дні з ЄС надходять сигнали про те, що ЄС може не підтримати початок переговорів про вступ України під час грудневого саміту. Нібито розглядається можливість відкласти це рішення не березень через брак єдності у Євросоюзі. Угорщина публічно обіцяє блокувати позитивне для Києва рішення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: