Передноворічний терор. Що відомо про масовану атаку на Україну

Передноворічний терор. Що відомо про масовану атаку на Україну
Київ, 29 грудня
Главком

Росія випустила по Україні понад 120 ракет

Вранці в четвер, 29 грудня, Росія знову завдала по Україні масованої ракетної атаки. Через удари по об'єктах критичної інфраструктури порушення з електропостачанням зафіксовано у Харкові, Львові, Одеській області.

Під час ранкових ударів, яким передувала нічна атака дронів, Російська Федерація використала крилаті ракети Х-101/Х-555, «Калібр», Х-22 та Х-32 та протирадіолокаційні ракети Х-31П. Також 11 баражуючих боєприпасів «Shahed-131/136» було знищено протиповітряною обороною вночі на східному напрямку.

За інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного українським силам ППО вдалося збити 54 із 69 крилатих ракет, випущених окупантами по Україні 29 грудня.

У Києві тривогу було оголошено близько 6:00 ранку, станом на 8:00 вона охопила всі області України. Тривога в столиці тривала п’ять годин, майже до 11:00.

Радник Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що очікувалося понад 100 ракет у декілька хвиль. 

Передноворічний терор. Що відомо про масовану атаку на Україну фото 1

Київщина

Близько 7:20 жителі столиці почули гучні вибухи.  Згодом Кличко підтвердив вибухи у столиці. Уламками збитої ракети у столиці пошкоджена приватна будівля в Дарницькому районі та припаркований поруч автомобіль.

Внаслідок падіння уламків ракети постраждали троє людей в Дарницькому районі.

О 15:00 влада столиці повідомила про наслідки ракетної атаки. Під час масованої ракетної атаки росіян по Україні у повітряному просторі Києва було зафіксовано 16 повітряних цілей. Усі 16 знищені силами ППО.

Харків

Російські загарбники завдали ракетного удару по Харкову. Попередньо – прильоти до Слобідського району. 

В Харківській області через ракетні удари, за попередньою інформацією, загинув 50-річний чоловік, ще двоє отримали поранення. Про це о 15:00 повідомив керівник ОВА Синєгубов.

Львів

Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив вибухи у місті.  Станом на 12 годину 90% Львова було без світла. 

Івано-Франківська область

У селі в Івано-Франківській області російська ракета прилетіла прямо в будинок, але дивом не вибухнула.

67п.jpg (198 KB)

Також ворог влучив в один із енергетичних об’єктів.

Херсон 

У четвер, 29 грудня, росіяни обстріляли Обласний кардіологічний диспансер у Херсоні.

Через обстріл постаждало двоє людей – охоронець та працівник котельні. Окрім того, у кардіологічному диспансері зруйновано покрівлю, вікна та фасад одного з корпусів.

Триває 309-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник продовжує ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямку. Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Андріївка, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Побєда на Донеччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: