Нічна атака «Шахедів»: які області опинилися під ударом (оновлено)

Нічна атака «Шахедів»: які області опинилися під ударом (оновлено)
Упродовж ночі захисники неба збили всі 25 «Шахедів»
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Ворог бив «Іскандером», ракетами С-300 та дронами-камікадзе

Уночі російські окупанти атакували Україну ракетами й безпілотниками. Упродовж ночі захисники неба збили 25 із 25 «Шахедів». Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

«У ніч на 2 червня російські окупанти атакували Україну крилатою ракетою «Іскандер-К» із Криму в напрямку Харківської обл., зенітною керованою ракетою С-300 із окупованої Донеччини та 25-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (Крим), районів Єйськ та Приморсько-Ахтарськ (РФ)», – йдеться в повідомленні.

Відбивали ворожий удар винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучались засоби радіоелектронної боротьби.

«Упродовж ночі захисниками неба збито 24 «шахеди» у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Вінницькій областях», – зазначив Олещук.

Втрати авіаційних систем ворога 2 червня 2024 року
Втрати авіаційних систем ворога 2 червня 2024 року
інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Оновлено о 9:43. 25-й «шахед» знищено протиповітряною обороною у Вінницькій області.

Нагадаємо, що нині триває 830-й день повномасштабної війни в Україні. 

За даними аналітиків, 31 травня та 1 червня тривали бої під Липцями та між Глибоким (на північ від Липців) і Лук’янцями (на північний схід від Липців). Українські чиновники продовжують попереджати, що російські війська можуть розпочати наступальні дії на Золочівському напрямку (на північний захід від міста Харків).

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: