Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото)

Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото)
Церковники використовували приміщення Лаври як склад для непотрібних речей
фото: glavcom.ua

Комісія зафіксувала порушення протипожежної безпеки

Комісія Мінкульту та керівництво Києво-Печерської лаври продовжують працювати над виселенням УПЦ МП із української святині. Працівники повідомили про нові знахідки недбалості служителів Московської церкви до Лаври. Про це повідомляє кореспондент «Главкома».

Комісія здійснила огляд трьох пам’яток (дві національного та одну місцевого значення). А саме – майна корпусу 37, 37-а, 38 – галерея до Ближніх печер, дзвіниця на Ближніх печерах, вхід до Галереї Ближніх печер.

Двері будівель були зачинені, тому у присутності виконувача обов'язків Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Остапенка М.А. та заступника Рудника О.В. за допомогою відповідних засобів технічними працівниками було забезпечено доступ Комісії до вказаних приміщень.

Перевірені об'єкти є пам'ятками архітектури національного значення та місцевого, складовими пам'ятки національного значення Ансамбля Києво-Печерської лаври та складовими об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, проте церковники використовували приміщення як склад та торгівельні лавки.

Як передає кореспондент «Главкома», у внутрішніх приміщеннях встановлено нагромадження вживаних меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, старого одягу та взуття.

Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото) фото 1
Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото) фото 2
Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото) фото 3

Крім того, ознак вжиття орендарем протипожежних заходів не зафіксовано.

Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото) фото 4
Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото) фото 5

Востаннє вогнегасник перевірявся декілька років тому, проте за правилами пожежної безпеки вогнегасник має перевірятися кожного року. Результати перевірки приміщень Лаври комісія засвідчила у звіті.

Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото) фото 6
Нові порушення у Лаврі. Що знайшла комісія Мінкульту (фото) фото 7

Нагадаємо, що 19 квітня під час опечетування 37 корпусу прийшов невідомий чоловік у рясі та почав провокувати заступника гендиректора Заповідника Олександра Рудника.

Зауважимо, на території київської Лаври зафіксовано незаконних 36 об'єктів, що є новобудовами, добудовами і перебудовами до пам'яток національного та місцевого значення. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактами незаконного утримування, осквернення або знищення релігійних святинь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: