Окупанти почали нетипово використовувати «Калібри»

Окупанти почали нетипово використовувати «Калібри»
З початку року окупанти здійснили кілька масованих ракетних ударів по Україні, використовуючи «Калібри»
фото з відкритих джерел

Ворог наразі обмежений у використанні «Калібрів»

З початку нового року росіяни здійснили кілька масованих ракетних ударів по Україні, використовуючи зокрема «Калібри». Однак окупанти застосовували їх нетипово. Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі каналу телеканалу «Київ».

Гуменюк зауважила, що двічі росіяни запускали по три «Калібри», що є досить нетиповим кроком.

За словами Наталії Гуменюк, під час атаки 2 січня росіяни використовували надводний ракетоносій. Під час крайньої ракетної атаки загарбники використали підводний ракетоносій, який не був на бойовому чергуванні. 

Його російські загарбники підступно вивели до пускових рубежів під час масованої атаки, щоб це було несподіванкою для сил ППО.

«Коли випускається три ракети, з'являється дуже велика підозра, що щось не спрацювало і одна з ракет або заклинила, або не вийшла, або ще сталися якісь негаразди», – сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що це свідчить про те, що ракетні установки на ракетоносіях вже мають певну зношеність. І що саме тому загарбники дуже залежать від об'єктів інфраструктури, які у них залишилися у Севастополі, і тих, які залучають під час обслуговування ракетних установок і завантаження самих «Калібрів».

За її словами, ворог наразі обмежений у ресурсі використання «Калібрів», адже поновитися їм дуже складно.

Зазначимо, 7 лютого російські військові здійснили масовану атаку. Під час неї використали 20 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131», 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, чотири крилаті ракети Х-22, 3 крилаті ракети морського базування «Калібр», три балістичні ракети «Іскандер-М», п'ять зенітних керованих ракет С-300.

Нашим військовим вдалося знищити 44 повітряні цілі під час тієї атаки. Йдеться про 26 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, три крилаті ракети «Калібр», 15 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131».

Читайте також: Окупанти економлять один із видів ракет: ЗСУ пояснили причину

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: