Україна отримає позику на відновлення та модернізацію ГЕС

Україна отримає позику на відновлення та модернізацію ГЕС
фото: uhe.gov.ua (ілюстративне)

Шмигаль зазначив, що гідроенергетика через дії російських терористів втратила близько 2,5 тис. МВт потужностей

ЄБРР та Уряд Італії надають Україні позику в розмірі €200 млн на відновлення та модернізацію потужностей гідроенергетики. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Це загальна кредитна лінія в розмірі 200 млн євро під державні гарантії. Кошти спрямовуються на закупівлю критично важливого обладнання для Дніпровської і Середньодніпровської гідроелектростанцій, а також для екстреної підтримки ліквідності компанії «Укргідроенерго»», – йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що гідроенергетика через дії російських терористів втратила близько 2,5 тис. МВт потужностей, з яких понад 1,5 тис. МВт вже відновлено.

«Гідрогенерація і надалі відіграватиме ключову роль у балансуванні енергосистеми України, забезпечуючи світло в оселях українців та на підприємствах», – написав Шмигаль.

Нагадаємо, що раніше Денис Шмигаль провів телефонну розмову з польським колегою Дональдом Туском. Сторони обговорили блокаду українського кордону польськими фермерами. 

«Провели бесіду з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Ключова тема – ситуація на кордоні та ризики, пов'язані з цим», – зазначив Шмигаль.

За словами прем’єра, ситуація з розсипаним на дорозі українським зерном є неприйнятною. Подібна радикальна риторика польських фермерів є неприпустимою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: