ЗСУ на Одещині знищили рідкісний іранський дрон Mohajer-6

ЗСУ на Одещині знищили рідкісний іранський дрон Mohajer-6
фото з відкритих джерел

Подробиці операції, під час якої було знищено безпілотний літальний апарат, не уточнюються

Українські військові в небі над Одеською областю знищили російський безпілотник Mohajer-6. Про це повідомила пресслужба Повітряного командування «Південь» у суботу, 2 вересня.

«2 вересня 2023 року силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» на Одещині знищено розвідувально-ударний БПЛА Mohajer-6», – ідеться в повідомленні.

Подробиці операції, під час якої було знищено безпілотний літальний апарат, не уточнюються.

Безпілотник іранського виробництва Mohajer-6 здатен вести розвідку і завдавати ударів. БПЛА здатен нести до чотирьох високоточних боєприпасів. Іранський ударний безпілотник може рухатися зі швидкістю до 200 км/год, здатен нести боєприпаси Ghaem і ракети Almas.

Для функціонування цього БПЛА використовуються мікросхеми і чіпи від американських компаній, таких як Linear Technology Corporation, Texas Instruments і Xilinx. Зокрема, використовуються пристрої Artix-7 і Spartan-6 від Xilinx. У процесі обробки інформації, отриманої пристроєм, застосовується декодер відеоданих і діджитайзер графічної інформації ADV7403 від Analog Devices із Сполучених Штатів. Камера, яка здійснює трансляцію відео в режимі реального часу, розроблена за патентами компанії RunCam Technology Co., Ltd. з Гонконгу.

Раніше повідомлялося, що в Україну доставлено перші тисячі 122-мм осколково-фугасних артилерійських пострілів з повним зарядом, які виробляються у партнерстві з одним із боєприпасних холдингів Східної Європи. 

Нагадаємо, Сили безпеки й оборони України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: