Депутати заблокували трибуну в Раді: стала відома причина (оновлено)

Депутати заблокували трибуну в Раді: стала відома причина (оновлено)
Постанова щодо перейменування населених пунктів набрала 208 голосів. Депутати вимагають переголосування
фото: telegram / vasylevska96

Василевська-Смаглюк: «Депутати розділились на тих, хто вимагає переголосування пакетом, і тих, хто вважає що пакет треба роздрібнити»

Народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через провал голосування щодо перейменування населених пунктів. Про це повідомила народна депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

«Депутати розділились на тих, хто вимагає переголосування пакетом, і тих, хто вважає що пакет треба роздрібнити і голосувати за перейменування кожного міста окремо. Блокування трибуни і срач триває», – заявила нардепка.

Василевська-Смаглюк пояснила, що в пакеті голосування постанови була декомунізація назв східних міст. Постанова набрала 208 голосів. Депутати вимагають переголосування.

Нардепка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко також заявила, що робота парламенту заблокована.

«Провалили саме слуги (партія «Слуга народу» - ред.), вони дали тільки 137 голосів. Кажуть, спочатку на комітеті заблокували перейменування 2 населених пунктів, бо їм хотіли дати нову назву – Залужне. А потім в залі слуги і ко провалили перейменування 15 міст, 7 районів і 270 сіл та селищ. Але це підтримали лише 208 депутатів», – йдеться у дописі Геращенко.

Згідно із законопроєктом, Павлоград мав стати Матвіївим, Червоноград – Шептицьким, Новопсков – Айдаром, Першотравневе на Нікопольщині – Мозолевським, Ватутіне – Багачеве.

Також сьогодні Верховна рада підтримала в другому читанні законопроєкт № 11417 про збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби. Видатки цього року становлять рекордні для України 3,73 трлн грн.

Нагадаємо, парламент заборонив географічні назви, пов’язані з Росією. Прийняття закону прискорить дерадянізацію і дерусифікацію країни.

Як відомо у Верховній Раді пропонують перейменувати місто Бровари Київської області на Броварі. Відповідний проєкт постанови зареєстрували народні депутати на чолі з Романом Лозинським.

До слова, Третій президент України та колишній голова Національного банку України Віктор Ющенко підтримав ідею змінити назву розмінних монет з «копійка» на «шаг», аби відновити історичну справедливість та відродити національні традиції.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: