Рада проводить позачергове засідання

Рада проводить позачергове засідання
У Раді 19 березня планове і позачергове засідання
Фото з відкритих джерел

Парламент має розглянути ряд нагальних питань на позачерговому засіданні

У Верховній Раді розпочалося позачергове засідання. Першим питанням порядку денного є внесення змін до календарного плану п’ятої сесії Ради, що передбачають призупинення пленарних засідань до 13 квітня 2021 року.

Депутати вирішили змінити план сесії через введення локдауну у Києві з 29 березня по 2 квітня. У цей період парламентарі продовжать працювати у комітетах, оскільки це можливо робити в онлайн режимі.

Також парламент має розглянути законопроєкт, який передбачає звільнення від відповідальності виробників вакцин від Covid-19 та усіх залучених медиків за будь-які негативні наслідки вакцинації. Як зазначив Фролов, без ухвалення цього документу Україна не зможе отримати препарати для щеплення за ініціативою COVAX, зокрема вакцини виробництва Pfizer/Biontech, які Міністерство охорони здоров'я розраховує отримати вже в квітні.

Крім того, сьогодні має відбутися ще одне позачергове засідання. На ньому планують розглянути скасування «літнього часу», колекторські законопроєкти і законопроєкти про валютних позичальників.

Відзначимо, в Україні в кінці лютого стартувала кампанія вакцинації від коронавірусу. Станом на 18 березня в країні прищепили понад 80 тисяч осіб, одна українка отримала вже дві дози вакцини.

В Україні понад 284 тисячі осіб записались у чергу на вакцинацію проти коронавірусу.

Також сьогодні МОЗ видав наказ, згідно з яким ветерани української воєнної Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на Донбасі тепер зможуть зробити щеплення надлишковими дозами вакцини Covishield позачергово.

Крім того, через збільшення кількості важко хворих на коронавірус, РНБО закликає медиків змінити протокол лікування Covid-19

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: