Зеленський анонсував запуск робочої групи із захисту енергетики

Зеленський анонсував запуск робочої групи із захисту енергетики
Глава держави повідомив, що його команда працює над тим, щоб було ще більше долучень до комюніке саміту миру
фото: glavcom.ua

Володимир Зеленський: «Ми маємо повернути реальну енергетичну безпеку в усіх її аспектах і подолати російське ставлення до енергії, до енергоресурсів як до зброї»

У рамках формули миру Україна планує запустити групу з енергетики, яка є необхідною для повернення реальної безпеки в цій сфері. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Глава держави повідомив, що його команда працює над тим, щоб було ще більше долучень до комюніке саміту миру, а також для отримання максимально активної роботи груп за пунктами формули миру.

«І серед перших таких груп плануємо запустити групу з енергетики – ми маємо повернути реальну енергетичну безпеку в усіх її аспектах і подолати російське ставлення до енергії, до енергоресурсів як до зброї», – сказав президент.

За його словами, це стосується також і захисту від російського енерготерору, адже світ у цьому питанні може допомогти. Уже на липень готуються перші кроки саме в цьому напрямку.

Нагадаємо, також Зеленський повідомив, що сьогодні відбулася нарада з урядовцями, із командою Офісу та секретарем РНБО щодо ситуації з енергетикою. За його словами, вже зараз йде підготовка рішень, які зроблять більш надійним проходження опалювального сезону та дадуть людям більше можливостей пройти і зараз цей надзвичайно складний період з погляду енергетики, дефіцитів і відключень.

Зазначимо, що президент Зеленський у 2022 році представив план закінчення війни, який складається з 10 пунктів і назвав його формулою світу. Більшість країн Заходу підтримали цю ідею.

Читайте також: Формула миру Зеленського. Чи є в України план перемоги? 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: