На Закарпатті невакцинованих чиновників та освітян відсторонятимуть від роботи

На Закарпатті невакцинованих чиновників та освітян відсторонятимуть від роботи
На Закарпатті невакцинованих чиновників та освітян відсторонятимуть від роботи
Фото з відкритих джерел

Обмеження почнуть діяти з 8 листопада

З 8 листопада відстороняти від роботи будуть працівників держструктур, органів місцевого самоврядування та всіх освітніх закладів, якщо вони не будуть щеплені. Про це на брифінгу щодо епідситуації на Закарпатті повідомив голова облдержадміністрації Анатолій Полосков, повідомляє «Суспільне».

Голова облдержадміністрації нагадав, що з 8 листопада частина закарпатців має бути обов'язково вакцинованою. Це стосується працівників обласної та районних держадміністрацій, центральних органів виконавчої влади на місцях, закладів освіти.

4 жовтня МОЗ затвердив наказ, згідно з яким вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою для працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, закладів вищої освіти, післядипломної, фахової передвищої, професійної, технічної, загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

В ефірі «Еспресо» міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомляв: йдеться не про звільнення, а відсторонення від роботи без збереження зарплати. Місце роботи за невакцинованими мають зберегти, однак поки діє карантин, людина не зможе працювати на посаді.

Нагадаємо, у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова померла 40-річна жінка з важким перебігом коронавірусної інфекції.

До слова, у Львові трьом пацієнтам ампутували ноги через Covid-19.

До слова, жителька Миколаєва показала моторошні умови ковід-лікарень.

В Україні вчора, 19 жовтня, виявили 18 912 нових випадків коронавірусного захворювання. Від ускладнень померли 495 людей.

Вчора стало відомо, що Україна – друга у Європі за смертністю від Covid-19. В Україні днем раніше було зафіксовано смертельний антирекорд: за добу від Covid-19 померли понад 500 людей.

Також, МОЗ показав моторошні фото Covid-хворих та вивезення тіл померлих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: