Понад 50% українських учнів стикалися з булінгом – дослідження

Понад 50% українських учнів стикалися з булінгом – дослідження
У сільській місцевості 25,3% учнів повідомляли про цькування
Фото з відкритих джерел

Найбільше школярів потерпали від цькування у столиці

Більша частина українських школярів стикалися з булінгом, причому дівчата частіше зазнають цькування, ніж хлопці.  Серед них кількість дівчат вища – 55,9%. Тоді як хлопців, які зазначили про це, – 46,2%. Такі дані опублікувало Міністерство освіти та науки.

Найвищий рівень булінгу зафіксовано у Києві (33,7%) та обласних центрах (34,4%). У сільській місцевості та містах районного значення цей показник нижчий – 25,3% та 25,8% відповідно. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну майже чверть школярів (24,7%) стали жертвами булінгу. Найменше випадків цькування зафіксовано у східних та південних областях – 18% та 22%.  Відповідно Міністерство освіти та науки закликає батьків та педагогів звернути увагу на проблему булінгу та вжити заходів для її подолання.

Нагадаємо, що у 2023 році результати дослідження свідчили про те, що у столиці 15% дошкільнят активно вживали українську, ще 65% – змішана група. До неї зокрема належали діти, які можуть вживати частину російських і українських слів або навіть ті, хто переважно послуговується російською й водночас запозичує якісь українські слова, термінологію.

Читайте також: на Одещині, Донеччині, Запоріжжі, Миколаївщині, Сумщині та Чернігівщині Литва планує збудувати нові школи-бомбосховища.

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки підготувало рекомендації для освітнього процесу для вищих навчальних закладів. Серед них – початок навчального року у серпні та навчання у суботу.

До слова, парламент прийняв в цілому законопроєкт №11092 щодо удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки. Законопроєкт має на меті вдосконалити початкову загальновійськову підготовку та актуалізувати її зміст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: