Міноборони відмовилося збільшувати термін оновлення даних для військовозобов'язаних

Міноборони відмовилося збільшувати термін оновлення даних для військовозобов'язаних
У Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт за яким пропонується збільшити термін оновлення даних військовозобовʼязаних до 150 днів
фото з відкритих джерел

За словами нардепа Арʼєва, система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані

Міністерство оборони України не підтримує збільшення термінів оновлення даних у ТЦК для військовозобов’язаних з 60 до 150 днів, крайньою датою оновлення даних залишається 16 липня 2024 року. Про це повідомляє УП з посиланням на лист міністра Рустема Умєрова Верховній Раді від 25 червня, який є в розпорядженні редакції.

Зокрема, попередній лист Міністерства оборони від 24.06.2024 № 220/8804 міністр просить залишити без розгляду.

Міноборони відмовилося збільшувати термін оновлення даних для військовозобов'язаних фото 1
фото: УП

Раніше народний депутат Володимир Арʼєв заявив, що Міністерство оборони підтримує збільшення терміну оновлення даних військовозобов'язаних з 60 до 150 днів. Якщо Верховна Рада проголосує, то дані можна буде оновити до 14 жовтня.

«Міноборони підтримує мій з колегами законопроєкт про продовження на 90 днів терміну оновлення даних військовозобов’язаними», – написав він.

Арʼєв заявив, що Міністерство оборони підтримує збільшення терміну оновлення даних військовозобов'язаних
Арʼєв заявив, що Міністерство оборони підтримує збільшення терміну оновлення даних військовозобов'язаних
фото: Facebook/Володимир Арʼєв

Нагадаємо, у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт за яким пропонується збільшити термін оновлення даних військовозобовʼязаних до 150 днів.

«Зараз система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Оскільки, після оновлення даних в застосунку «Резерв+» і інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК. Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й стислі терміни. Мало того, потім виявилось, що коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми», – уточнив народний депутат Володимир Арʼєв.

За словами Арʼєва, всі військовозобов'язані не встигнуть оновити дані в термін 60 днів. З цієї причини вони можуть отримати великі штрафи.

Відповідно до нового закону про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, після оновлення облікових даних військовозобов'язаний за місцем проживання може отримати направлення на військово-лікарську комісію, яку необхідно буде пройти.

Як повідомлялося, військовозобов'язаних жінок штрафуватимуть на суму від 17 до 25,5 тис. грн за неоновлення своїх даних протягом 60 днів після набрання чинності законом про мобілізацію 18 травня.

До слова, термін оновлення даних військовозобов’язаними можуть продовжити за умови, якщо зробити це у 60-денний термін завадять збої або форс-мажори.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: