Сухаревський відповів, як багато охочих вступає до Сил безпілотних систем

Сухаревський відповів, як багато охочих вступає до Сил безпілотних систем
Цього року Україна створила новий вид збройних сил, якого не має жодна країна світу, – Сили безпілотних систем
фото: з відкритих джерел

«Слава Богу, ідуть люди, вірять, і наша задача – не підвести віру людей в нас»

Рекрутинг до Сил безпілотних систем триває безперебійно, однак охочих вступити – недостатньо. Про це повідомив командувач Сил безпілотних систем, полковник Вадим Сухаревський, пише «Укрінформ».

За його словами, процес роботи у цьому напрямку триває. Є ті люди, які готові вступити до Сил безпілотних систем, та які хочуть цього. Сухаревський відзначив, що такі завжди матимуть вибір під час вступу.

«А ті, хто не хочуть, відповідно, по-перше, нам такі не потрібні, а по-друге – треба щось міняти всередині себе, в голові, душі, серці, так, із розумінням того, що ти такий самий і війна ніколи не мине, потім тобі озиратися і відповідати на питання, а де ти був, а що робив?» – зауважує полковник.

На думку військового, у Силах безполітних систем може себе знайти багато людей. «І якраз у плані, наприклад, ефективного застосування розумових, фізичних якостей у безпілотних системах, можливості бути корисним, незважаючи на те, хвора у тебе спина чи не працюють коліна, – це варіант якраз для тих, хто хоче, і для тих, хто може», – зауважив командувач.

Сухаревський додав, що люди записуються до лав операторів дронів, і задача командування не підвести віру людей, дати можливість їм самореалізуватися, що є «одним із основних векторів діяльності всієї команди Сил безпілотних систем».

Нагадаємо, у червні 2024 року полковника Вадима Сухаревського призначено командувачем Сил безпілотних систем Збройних сил України. Полковник Сухаревський брав участь у російсько-українській війні ще з 2014 року. Прийняв перший бій біля Семенівки на Донеччині 13 травня, перший наказав стріляти в бойовиків на ураження.

Згодом президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 червня 2024 року «Про створення у структурі Збройних Сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил». 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: