Тариф на воду зросте? Президент Асоціації водоканалів зробив заяву

Тариф на воду зросте? Президент Асоціації водоканалів зробив заяву
Президент Асоціації водоканалів України Дмитро Новицький заявив, що потрібно підняти тарифи на воду
фото з відкритих джерел

Директора Київводоканалу повідомив, що наразі кубічний метр води разом з водовідведенням у Києві коштує 30 грн

В Україні потрібно підняти тарифи на воду, адже водоканали перебувають на межі виживання. Про це заявив президент Асоціації «Укрводоканалекологія», заступник генерального директора Київводоканалу зі стратегічної політики Дмитро Новицький 5 каналу.

Дмитро Новицький зауважив, що тариф на воду востаннє було встановлено у 2021 році. Згодом у 2023 році також, але, за словами водоканалу, незаконно скасовано.

«Зараз водоканали взагалі перебувають на межі виживання. Така ситуація (нестача коштів, – «Главком») не тільки нам складно, не тільки наші працівники отримують мізерну заробітну платню, вона середня в нашій галузі приблизно 13 тис. А ще й загрожує в принципі ефективному функціонуванню підприємств. І це величезна проблема», – йдеться у заяві.

Директора Київводоканалу зазначив, що наразі кубічний метр очищеної, безпечної води разом з водовідведенням у Києві коштує 30 грн. Однак якби у 2023 році тариф не скасували вона, за його словами, коштувала б 40 грн.

Раніше Держстат повідомив, як змінилися тарифи на комуналку за рік. Найбільше у минулому році додала в ціні електроенергія.

До слова, уряд затвердив порядок перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості. Йдеться про тепло, воду та вивезення сміття. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: