У Києві стався вибух: горів багатоповерховий будинок

У Києві стався вибух: горів багатоповерховий будинок
Унаслідок вибуху в Дніпровському районі столиці палає 16-ти поверховий будинок
фото: Telegram

Вибух побутовий і не повʼязаний з ракетною небезпекою

У Києві вночі 22 червня пролунав сильний вибух у багатоповерхівці, який спровокував пожежу: за попередніми даними причиною став витік газу, 18 людей врятовано, двоє у лікарні. Про це передає ДСНС.

«Попередньо через витік газу стався вибух в багатоповерховому житловому будинку двох поверхах, загоряння на площі 150 мкв. Пожежа ліквідовується. Проводиться пошук людей», – зазначив Сергій Попко, начальник КМВА.

Рятувальники повідомили, що о 3:45 У Дніпровському районі по вул. Малишка стався вибух у житловому будинку, попередньо газу, на 7 поверсі з подальшим руйнуванням конструкцій.

За оперативною інформацією, зруйновано 5 квартир на 6, 7 та 8 поверхах. Вдалося врятувати 2 особи.

О 05:45 пожежу на місці вибуху локалізовано. До ліквідації наслідків залучено 70 рятувальників та 13 од. техніки. На місці працюють 3 психологи ДСНС. Надано допомогу 5 мешканцям.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко підтвердив інформацію щодо вибуху.

«Пожежно-рятувальні служби продовжують ліквідацію пожежі та пошук людей на зруйнованих поверхах 16-ти поверхового будинку в Дніпровському районі. Наразі врятували 18 мешканців. З усіх непошкоджених помешкань людей евакуювали. Двоє постраждалих госпіталізовані», – написав Кличко.

Згодом мер Києва повідомив, що під завалами в пошкодженій частині 16-ти поверхового будинку в Деснянському районі, де стався вибух, рятувальники виявили тіло одного загиблого. 

У ніч проти 22 червня у Києві та низці областей України пролунала повітряна тривога. Військові попереджали про ракетну небезпеку у Чернігівській, Сумській, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

Також вибухи пролунали в Харкові та Кривому Розі. Повітряні сили ЗСУ попередили про рекетну небезпеку на Кіровоградщині та Харківщині. 

До слова, у тимчасово окупованому Севастополі 21 червня, ввечері, близько 20:25 пролунали два потужні вибухи.  Як зазначається, перед Аквамарином російські сили ППО нібито збили якийсь літальний об'єкт. Він упав у воду за кілька кілометрів від берега та затонув.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: