В Україні з’явиться єдиний сервіс для комунальних послуг

В Україні з’явиться єдиний сервіс для комунальних послуг
Українці зможуть повідомляти про проблеми у сфері благоустрою онлайн 
фото: Радіо Свобода

Єдина інформаційна система об'єднає усіх постачальників комунальних послуг

Кабмін планує запустити новий ресурс із комунальних послуг. Це проєкт-система під назвою «Простір житлово-комунальних послуг», повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Важливим напрямком є створення єдиної інформаційно-аналітичної системи з надання житлово-комунальних послуг», – повідомив він.

За його словами, в Україні досі відсутній інструмент, яким громадяни зможуть одразу отримати всі послуги, пов'язані зі сферою житлово-комунального господарства.

Він повідомив, що буде можливість онлайн замовлення та оплати послуг, крім того громадяни зможуть повідомляти про проблеми у сфері благоустрою, а держава буде отримувати системні дані про ситуацію в житлово-комунальній сфері.

Також нагадаємо, як працюватиме Центр комунального сервісу в новорічні свята: графік роботи.

Як повідомлялося, у «Київводоканалі» анонсували підвищення тарифів на централізоване холодне водопостачання та водовідведення до рівня 30,384 грн. за 1 куб. м.

Водночас «Київтеплоенерго» підтвердило, що частина киян переплачує за тепло: хто платить більше.

Фахівці пояснили, як нараховується плата за опалення місць загального користування.

Нагадаємо, що починаючи з грудня 2021 року, у платіжках за комуналку вперше з'явилися нові рядки з платою за абонентське обслуговування та функціонування систем опалення та гарячого водопостачання. І якщо раніше за обслуговування та заміну будинкових лічильників тепла та гарячої води мешканці платили у вигляді внесків, то тепер це включено до плати за абонентське обслуговування.

Нагадаємо, внаслідок верифікації близько 200 тисяч домогосподарств не пройшли перевірку та не отримали субсидії, але не втратили права на неї.

До слова, через новорічні свята 1 і 2 січня в Україні закриють всі центри вакцинації від коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: