Прорив тепломережі біля Ocean Plaza: поліція відкрила провадження (оновлено)

Прорив тепломережі біля Ocean Plaza: поліція відкрила провадження (оновлено)

Через прорив тепломережі під асфальт провалилася маршрутка

Фото: ДСНС

Поліція проводить невідкладні слідчі дії для встановлення усіх обставин події

За фактом аварії тепломережі на вулиці Антоновича у Голосіївському районі столиці розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

«Вчора о 20:37 до столичної поліції надійшло повідомлення про те, що у Голосіївському районі столиці на вулиці Антоновича стався прорив труби тепломережі. Внаслідок чого є постраждалі, частково затоплені поверх і підвальне приміщення торговельного центру, що знаходиться поруч. На виклик виїхали рятувальники, співробітники профільних служб, екіпажі «швидкої», наряди патрульної поліції, полку поліції особливого призначення № 2, слідчо-оперативні групи та працівники Голосіївського управління поліції», - розповіли в поліції.

За фактом події слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270-1 (Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Наразі у рамках досудового розслідування проводяться невідкладні слідчі дії для встановлення усіх обставин події.

На місці події поліцейські продовжують забезпечувати правопорядок.

Оновлено

Пізніше в поліції повідомили, що, за погодженням із Київською місцевою прокуратурою №1, кримінальне провадження перекваліфіковано на ч. 1 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого. 

Нагадаємо, ввечері 13 січня в Голосіївському районі на вул. Антоновича в результаті прориву тепломережі, стався підмив асфальтового покриття.

Внаслідок цього, у створений отвір частково потрапило маршрутне таксі.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що рятувальники евакуювали 13 людей з транспорту і ТРЦ Ocean Plaza після прориву тепломережі на вулиці Антоновича у Києві.

Під час пориву труби тепломережі біля ТРЦ Ocean Plaza постраждало 10 осіб, семеро з яких госпіталізовані.

Через аварію на теплотрасі рух вулицею Антоновича від вул. Загородньої до бульвару Дружби Народів перекрито.

Наразі організовано схему об’їзду аварійної ділянки

Також змінено маршрут тролейбусів №1, 12, 42Д, 43, 50 та автобусів №20, 20К, 27, 51, 52.

За попередньою інформацією, транспортний рух вулицею Антоновича відновлять орієнтовно у другій половині середи, 15 січня.

Трубопровід діаметром 1000 мм прокладено в 1987 році. Він обслуговує близько 3 тис. будівель. Відразу ж після виявлення пошкодження аварійні бригади «Київтеплоенерго» розпочали відкачку води, а диспетчерські служби — перепідключення клієнтів на живлення від іншого теплоджерела. Таким чином до 7:00 14 січня теплопостачання клієнтів у зоні пошкодженого трубопроводу було відновлене.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: