Трагедія в Броварах: все, що відомо про падіння гелікоптера (фото, відео)

Трагедія в Броварах: все, що відомо про падіння гелікоптера (фото, відео)
Главком

У результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ

Вранці 18 січня 2022 року у Броварах Київської області розбився гелікоптер. На його борту було керівництво Міністерства внутрішніх справ, серед загиблих – міністр Денис Монастирський та його перший заступник Євген Єнін. За словами ДСНС, станом на 15 годину внаслідок авіакатастрофи загинуло 14 осіб, серед яких дитина. «Главком» зібрав всі деталі про трагедію. 

Вертоліт впав поряд з дитячим садком на вулиці Петлюри приблизно о 08:20. Внаслідок потужного вибуху спалахнула пожежа, пошкодження отримали будівля садка та один з довколишніх багатоквартирних будинків. На місце одразу прибули всі екстрені служби: рятувальники, медики, військові та поліція.

О 09:06 пожежу в будівлі було локалізовано на площі 500 кв. метрів, а о 09:28 ліквідовано.

Станом на 09:16 діти, працівники садочка та мешканці прилеглих будинків були оперативно евакуйовані. Судячи з уламків, розбився гелікоптер санітарної авіації МВС України. За словами спікера Повітряних сил Юрія Ігната, йдеться про гелікоптер Super Puma, який свого часу поставили французькі партнери.

Станом на 09:30 стало відомо, що внаслідок авіакатастрофи у Броварах загинуло керівництво МВС – міністр Денис Монастирський, перший заступник Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Також загинула заступниця керівника Патронатної служби МВС. 

МВС назвало імена загиблих під час виконання службових обов’язків:

  • Денис Монастирський (міністр внутрішніх справ України)
  • Євгеній Єнін (перший заступник міністра)
  • Юрій Лубкович (державний секретар МВС)
  • Тетяна Шутяк (заступник керівника Патронатної служби МВС)
  • Михайло Павлушко (начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції)
  • Микола Анацький (провідний інспектор Департаменту комунікації МВС)
  • Олександр Василенко (командир повітряного судна – інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах)
  • Костянтин Коваленко (пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах)
  • Іван Касьянов (бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщик служби цивільного захисту)
Трагедія в Броварах: все, що відомо про падіння гелікоптера (фото, відео) фото 1

Трагедія в Броварах: все, що відомо про падіння гелікоптера (фото, відео) фото 2

10:30 - у мережі з'явилися відео, ймовірно, польоту вертольота Super Puma за кілька хвилин до трагедії. Повідомляється, що гвинтокрил низько летів при поганій видимості через туман. 

11:00 У мережі з'явилася світлина зруйнованого дитсадочка. 

Очевидиця трагедії у Броварах на Київщині поділилася подробицями авіакатастрофи. Вихователька дитячого садка на момент падіння гвинтокрила саме приймала дітей. 

11:30 Стало відомо, що для розслідування достеменних причин авіакатастрофи в Броварах знадобиться декілька тижнів. Цю справу розслідуватиме держкомісія. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Наразі офіційної версії щодо причин падіння гвинтокрила немає. Ігнат розповів, що про причини говорити зарано.

12:00 Тимчасового виконувача обов'язків міністра внутрішніх справ призначать сьогодні на позачерговому засіданні уряду. 

12:40 Причиною загибелі керівництва МВС у Броварах могла стати несправність Airbus Helicopters H225 Super Puma. Журналіст Юрій Ніколов на свої  сторінці у Facebook повідомив, що ці гвинтокрили могли бути не новими. Раніше Норвегія відмовилася використовувати гвинтокрили Airbus Helicopters H225 Super Puma, подібні тому, який розбився сьогодні в Броварах, а колишній глава МВС Арсен Аваков купив вертольоти для потреб МВС і ДСНС. 

13:00 Стало відомо, хто ще з посадовців МВС загинув під час трагедії у Броварах.

14:10 Очевидці розповіли деталі про падіння гелікоптера.

14:15 Рятувальники повідомили про стан борту, який упав на Київщині.

16:00 Рятувальники завершили пошуково-рятувальні роботи у Броварах. Всього загинуло 14 осіб, з них одна дитина, постраждало 25 осіб, з них 11 дітей. 

Читайте також: 2023-й має стати роком перемоги України, інакше…

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: