«Справа Бабченка»: колишню російську журналістку викликали до СБУ

«Справа Бабченка»: колишню російську журналістку викликали до СБУ
Катерину Сергацкову викликали в СБУ
Фото: Громадське радіо

В СБУ попередили журналістку, що надаватимуть охорону людям зі списку у «справі Бабченка»

Засновниця проекту Zaborona.com, російська та українська журналістка Катерина Сергацкова повідомила, що її також викликали до СБУ після інсценування «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка.

Про це Сергацкова повідомила після того, як Громадське звернулось до неї з проханням прокоментувати ситуацію.

«Мені також телефонували з СБУ вчора. Просили прийти на зустріч з Грицаком. Я сказала, що не можу, тому що тоді я брала участь у дискусії на Книжковому арсеналі», — сказала Сергацкова.

«Я запитала про причину запрошення, на що мені відповіли, що нічого не повідомлять і просять взагалі нікому не говорити про цей дзвінок», — додала вона.

«Після цього мені ніхто не телефонував, нікуди не запрошував, і я не знаю, чи маю я почуватись в безпеці. Я пов'язую цей дзвінок із запрошенням інших журналістів вчора до СБУ. І говорю про це, бо інші присутні на вчорашній зустрічі про неї розповіли», — сказала журналістка.

«Я вважаю, що це суспільно-важлива інформація, і список має бути оприлюднений. Інакше це все нагадує гру в мафію чи гру в хованки», — зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що українських журналістів Османа Пашаєва, Соню Кошкіну та Тетяну Даниленко також викликали до Служби безпеки України у справі «вбивства» російського журналіста Аркадія Бабченка.

Нагадаємо, глава СБУ Василь Грицак та генпрокурор Юрій Луценко у п'ятницю ввечері провели зустріч з журналістами, які опинились у так званому розстрільному списку спецслужб РФ.

Повідомлялося, що крім деяких українських журналістів на зустрічі також були присутні росіяни Євген Кисельов та Матвій Ганапольський. Вони підписали в СБУ документ про нерозголошення.

Луценко заявив, що 47-ми потенційним жертвам зі «списку Бабченка» повідомили про небезпеку.

Як відомо, про інсценоване вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, організоване в ході спецоперації СБУ 29 травня в Києві, знали до 10 чоловік.

Також 1 травня іноземним послам розкрили деталі спецоперації з Бабченком.

Нагадаємо, у четвер ввечері, 31 травня, суд заарештував Бориса Германа, підозрюваного в організації «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка, на 60 діб.

У суді Герман назвав себе агентом СБУ, прокурор цю інформацію спростував

Адвокат Бориса Германа повідомив, що його підзахисний є директором компанії з виробництва зброї - українсько-німецького СП «Шмайсер».

Читайте також: 

Спецоперація «Воскресіння Бабченка». Стрес-тест для України

Громадянин Г.: все, що відомо про «організатора вбивства Бабченка» на цей момент

«Фонд Путіна» та його клієнти. Що встиг наговорити Борис Герман

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: