Бариста в Одесі відмовився обслуговувати клієнтку українською (відео)

Бариста в Одесі відмовився обслуговувати клієнтку українською (відео)
Законодавство зобов’язує працівників сфери обслуговування спілкуватися державною
фото з відкритих джерел

Хлопець підкріпив відмову словами «какая разніца» та почав розповідати про «рускоговорящий город»

В Одесі в кав'ярні бариста відмовився обслуговувати клієнтку українською мовою. Хлопець аргументував свій вчинок словами «какая разніца» та почав розповідати про «рускоговорящий город». Про цей інцидент повідомив громадський активіст Дем'ян Ганул.

Активістка попросила баристу говорити українською мовою, оскільки в Україні законодавство зобов’язує працівників сфери обслуговування спілкуватися державною. Однак він відмовився.

Дем’ян Ганул знайшов хлопця, який відмовився обслуговувати людину українською мовою та змусив його просити вибачення на камеру.

«Одеса не така велика як здається, тому уже сьогодні зранку я познайомився з «зіркою» відео. Все по старій схемі, коротка лекція з історії української мови, законодавства, ну і міні курс солов'їної», – написав Ганул.

Як виявилось, бариста переїхав з російського міста Твері в Одесу вісім років тому на навчання, проте українську так і не зміг опанувати.

На відео хлопець сказав, що: «Одеса – українське місто, яке успішно переходить на українську мову».

Нагадаємо, у Національній академії прикладних мистецтв стався мовний скандал. Ректор Олександр Лубянський вигнав студентку з аудиторії через те, що вона була проти російської мови.

До слова, дружина майбутнього очільника Одеської ОВА Олега Кіпера досі має російський паспорт.

У базі МВС Росії паспорта Ірини Кіпер у переліку недійсних немає. Так само дійсний і її індивідуальний номер платника податків, свідчить база Федеральної податкової служби.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: