Чи збільшить свій медальний доробок Україна? Анонс змагань Олімпіади на 30 липня

Чи збільшить свій медальний доробок Україна? Анонс змагань Олімпіади на 30 липня
Українські шпажистки вигравали медалі Кубків світу та чемпіонатів Європи, проте у їхній скарбничці ще нема нагород у команді з Олімпійських Ігор
Фото: FIE

Медальними сподіваннями знову будуть українські фехтувальниці

У четвертий день Олімпійських Ігор-2024  українські спортсмени виступатимуть у фехтуванні, плаванні, боксі, бадмінтоні, настільному тенісі, веслувальному слаломі, стрільбі з лука та тенісі. 

Двома головними подіями дня стануть завершальний матч на груповому етапі футбольної збірної з Аргентиною та командний турнір у жіночій шпазі. Окрім цих змагань, наші спортсмени проводитимуть важливі відбіркові змагання, які допоможуть їм вийти до наступних раундів Олімпіади. 

Чоловіча збірна України з футболу сьогодні боротиметься за вихід до плейоф Олімпійських Ігор-2024. На їхньому шляху перебуватиме збірна Аргентини, яка почала Олімпіаду з сенсаційної поразки у матчі з Марокко (1:2), проте впевнено виграла в Іраку (3:1). Українцям за певних сценаріїв вистачить і нічиєї, проте наші футболісти точно гратимуть на перемогу. 

У фехтуванні після бронзового здобутку Ольги Харлан є сподівання на продовження успіху від українських шпажисток у командній першості. Влада Харькова та Олена Кривицька, які вийшли до вісімки найкращих особистого турніру, а також Фейбі Бежура та Дар'я Варфоломеєва у першому раунді зустрінуться з китаянками, на чолі яких буде олімпійська чемпіонка Ївень Сун. Українки мають у своєму активі перемоги з етапів Кубка світу, тому для них нема неможливих суперниць. 

Розпочне виступи на Олімпіаді і «полтавський танк» Олександр Хижняк. Боксер, який є віцечемпіоном Олімпіади-2020, у першому раунді змагань битиметься з уродженцем Соледару Пилипом Акіловим. Опонент Хижняка довгий час виступав на українській арені, проте вирішив змінити громадянство на угорське. 

Неабиякий виклик випав і українському лучнику Михайлу Усачу, адже у першому ж раунді особистої першості він змагатиметься з першим номером світового рейтингу Маркусом Д'Альмейдою. Дебютанту Олімпіад з України буде нелегко, однак стрільба з лука славиться своїми неочікуваними результатами саме в індивідуальних першостях. 

У кваліфікації 200-метрівки батерфляєм виступить Денис Кесіль. Український плавець спробує перервати невдалий початок олімпійського турніру з плавання для українців та стати першим з наших спортсменів, який пройде до наступного раунду змагань. Також подолати кваліфікаційну стадію матиме на меті і слаломістка Вікторія Ус, яка виступатиме у каное. 

Свої наступні матчі проведуть представниці ракеткових видів спорту: у бадмінтоні Поліна Бугрова зіграє заключний матч групи з чешкою Терезою Швабіковою, у настільному тенісі Маргарита Песоцька вестиме боротьбу за 1/8 фіналу з найкращою європейкою Бернардет Соч, а у великому тенісі продовжать виступи Еліна Світоліна, Марта Костюк та два парних тандеми. 

Розклад українців 30 липня

11:00. Настільний теніс, жінки. Особиста першість. 1/16 фіналу. Маргарита Песоцька – Бернардет Соч

12:00. Бадмінтон, жінки. Особиста першість. Груповий етап, другий тур. Поліна Бугрова – Тереза Швабікова

12:00. Плавання, чоловіки. 200 метрів батерфляєм. Кваліфікація. Денис Кесіль

14:18. Стрільба з лука, чоловіки. Особиста першість. 1/32 фіналу. Михайло Усач – Маркус Д'Альмейда

14:30. Теніс, жінки. Особиста першість. 1/8 фіналу. Марта Костюк – Марія Саккарі

14:30. Фехтування, жінки. Командна першість. 1/4 фіналу. Україна (Влада Харькова, Олена Кривицька, Фейбі Бежура, Дар'я Варфоломеєва) – Китай

16:00. Веслувальний слалом, жінки. Каное. Кваліфікація. Вікторія Ус

16:00. Теніс, жінки. Особиста першість. 1/8 фіналу. Еліна Світоліна – Барбора Крейчикова

18:00. Футбол, чоловіки. Груповий етап, 3 тур. Україна – Аргентина

20:00. Теніс, жінки. Парна першість. 1/8 фіналу. Марта Костюк/Даяна Ястремська – Су–Вей Сей/Чаї Цао

21:32. Бокс, чоловіки. Вагова категорія до 80 кг. 1/8 фіналу. Олександр Хижняк – Пилип Акілов

У разі виходу до наступних раундів

20:30. Фехтування, жінки. Командна першість. Фінальний блок. Збірна України (Влада Харькова, Олена Кривицька, Фейбі Бежура, Дар'я Варфоломеєва)

21:42. Плавання, чоловіки. 200 метрів батерфляєм. Півфінал. Денис Кесіль

Нагадаємо, що Олімпійські ігри в Україні транслюватимуть регіональні канали Суспільного, канал Суспільне Спорт та ресурс Megogo. Результати змагань також доступні на офіційному сайті Олімпійських Ігор.

До слова, Україна буде представлена на Олімпіаді практично в усіх видах спорту, крім ігрових. Водночас збірна з футболу вперше за час незалежності виступає на Іграх.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: