Стрілець із Туреччини став зіркою інтернету, виступивши на Олімпіаді без екіпірування

Стрілець із Туреччини став зіркою інтернету, виступивши на Олімпіаді без екіпірування
Турецький стрілець виступає на Олімпіаді вже не вперше
фото: Eurosport

Виступ 51-річного турецького стрільця на Олімпіаді вразив користувачів у Інтернеті

Стрілець із Туреччини Юсуф Дікеч виграв срібло на Олімпіаді-2024 з мінімальним спорядженням. Його виступ став вірусним у соцмережі ТікТоk. Користувачі виступ Юсуфа Дікеча почали називати «Кілером з Олімпіади».

51-річний турок Юсуф Дікеч у фіналі змішаного командного заліку зі стрільби з пневматичного пістолета на 10 метрів стріляв у розслабленій позі, тримаючи руку в кишені.

На відміну від олімпійців, які використовують навушники для шумоподавлення та антивідблискові окуляри, що прикривають одне око для кращої точності, Дікеч вийшов у берушах, окулярах для зору і дивився двома очима в ціль. 

Турецький стрілець працював у жандармерії
Турецький стрілець працював у жандармерії

У результаті Туреччина забрала срібло. Золото дісталося Сербії. Дікеч – офіцер турецької жандармерії у відставці. Це його п'яті Олімпійські ігри та перша медаль. Його перша поява відбулася в Пекіні в 2008 році.

«Я зайнявся стрільбою після того, як почав працювати унтер-офіцером у Головному командуванні жандармерії», – сказав він, згідно з його олімпійським профілем. Він також сказав, що вірить у філософію: «Успіх не приходить із руками в кишенях».

Стрілець із Туреччини став зіркою інтернету, виступивши на Олімпіаді без екіпірування фото 1

Його стиль і перемога викликали хвилю захоплення та жартівливих спекуляцій у соціальних мережах.

«Туреччина надіслала 51-річного хлопця без спеціальних лінз, окулярів або захисту вух і забезпечила собі срібну медаль», – йдеться в одному з коментарів на X.

«Я пізнаю навченого вбивцю, коли бачу його», – підключився інший користувач.

Один жартома запитав: «Туреччина послала вбивцю на Олімпіаду?». «Божевільна аура», – йдеться у наступному дописі. «51-річний Юсуф Дікеч з Туреччини прийшов на Олімпійські ігри для стрільби без спеціальних лінз, без захисту вух… Рука в кишені й очі відкриті… І випадково забрав додому срібну медаль».

Нагадаємо, Сергій Куліш 1 серпня став срібним призером Олімпіади у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень з відстані 50 метрів. Він змагався в дуже конкурентному фіналі, у якому також боролися за медалі чинний світовий рекордсмен фіналів Лю Юкун, призери етапів Кубка світу Їржі Привратський та Лукас Бернард Денніс Крис, чинний чемпіон Європи Йон-Херман Хег та володар золота світової першості у 2018 році Томаш Бартнік. 

Читайте також: Скандал на Олімпіаді. Рекордсмен світу з Китаю образився на суперників з Австралії та США

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: