Міноборони анонсувало новий додаток для військових

Міноборони анонсувало новий додаток для військових
Запуск додатка для українських військовослужбовців очікується влітку
фото: скріншот з відео

Додаток матиме назву «Армія+»

Міністерство оборони створює застосунок для військових. Він матиме назву «Армія+». Про це повідомив глава оборонного відомства Рустем Умєров.

«Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу – заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти. Наше рішення – оцифрувати максимально все», – заявив він.

За словами Умєрова, військовослужбовці зможуть подати рапорт у декілька кліків. Також у додатку буде посвідчення захисника.

«Відгук щодо служби, скарги та ідеї, комплексна база знань онлайн, можливість для самоосвіти – все це буде у єдиному місці», – додав міністр.

Як зазначив глава Міноборони, запуск додатка очікується влітку.

Як повідомлялося, у новому законопроєкті про мобілізацію в Україні пропонується надсилати повістки про виклик до територіальних центрів комплектування (ТЦК) в електронному кабінеті призовника. При цьому повістка буде вважатися врученою, навіть якщо громадянин її не бачив.

Нагадаємо, 30 січня Кабінет Міністрів України схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Коментарі та зауваження до законопроєкту враховані спільно з Генеральним штабом, Урядом та народними депутатами. В Міноборони зазначили, що законопроєкт визначає прозорі правила мобілізаційного процесу, а також необхідне врегулювання прав військовослужбовців та військовозобовʼязаних.

До слова, працівники Національної поліції розслідують близько 9400 кримінальних справ щодо ухилення від мобілізації, а 2600 обвинувальних актів вже направлено до суду.

Читайте також: Повісткам у «Дії» бути? Федоров зробив заяву

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: