Білорусь погрожує Польщі відповіддю «Союзної держави»

Білорусь погрожує Польщі відповіддю «Союзної держави»
Польща стягнула військових для охорони своїх кордонів
фото: kresy.pl

Мінськ вкотре натякає Заходу, що за його діями стоїть Росія

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей пригрозив Польщі у разі розміщення військ НАТО на кордоні. Раніше лідер польської опозиції Дональд Туск закликав провести консультації на рівні НАТО з приводу ситуації з мігрантами.

Як пишуть російські та білоруські ЗМІ, за словами Макея, розміщення військ НАТО на польсько-білоруському кордоні призведе до залучення Росії.

«Будь-які розміщення військ спричинять адекватні заходи у відповідь з боку Союзної держави, як це передбачено військовою доктриною», – заявив глава білоруського МЗС.

Володимир Макей, голова МЗС Білорусі Фото: flickr.com/dgcomsocВолодимир Макей, голова МЗС Білорусі Фото: flickr.com/dgcomsoc

Як відомо, зараз польські військові та прикордонники стримують сотні нелегальних мігрантів з Близького Сходу, які намагаються через польсько-білоруський кордон потрапити на територію Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко виконує накази свого начальника в Москві з відродження Російської імперії.

Напередодні Польща стягнула на кордон із Білоруссю 13 тисяч військових.

Тим часом в.о. канцлера Німеччини Ангела Меркель зателефонувала президенту Росії Володимиру Путіну, аби просити його допомоги у врегулюванні міграційної кризи та вплинути на Білорусь.

Варто зазначити, що експерт найбільшої фракції Бундестагу запропонував направити біженців із Білорусі в Україну.

Також повідомлялося, що Україна готується до можливих провокацій з мігрантами на кордоні з Білоруссю.

Сьогодні кілька десятків мігрантів прорвалися в Польщу. Нагадаємо, міністерство оборони Білорусі назвало бездоказовими звинувачення з боку Польщі у причетності до міграційної кризи на кордоні.

Після невдалої спроби проникнути на польську територію нелегальні мігранти з Білорусі розбили табір на кордоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: